ENTREVISTA

Ernest Maragall (ERC): "Tot indica que Jordi Sànchez no podrà ser president"

El dirigent republicà considera que la situació actual obliga a prendre decisions i assenyala JxCat

zentauroepp41638521 pla mig del president de la mesa d edat  ernest maragall  vo180117122227

zentauroepp41638521 pla mig del president de la mesa d edat ernest maragall vo180117122227 / Elisenda Rosanas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Tot indica que Jordi Sànchez no podrà ser president", ha assegurat aquest dimarts el diputat per ERC Ernest Maragall durant una entrevista a TV-3. L'exconseller socialista i actualment dirigent de Moviment d'Esquerres s'ha referit d'aquesta manera al nou candidat a la investidura proposat pel president del Parlament, Roger Torrent -després que renunciés Carles Puigdemont-, tenint en compte el rebuig del Tribunal Suprem a permetre-li la sortida de la presó per poder anar al ple i que el Constitucional s'ha manifestat en contra d'una investidura no presencial.

Així, Maragall ha considerat que la situació actual de bloqueig de la legislatura obliga a prendre decisions, encara que ha considerat que és Junts per Catalunya qui ha de fer el pas i proposar un altre nom.

"Hem de ser conscients d'on som i mirar lluny", ha recalcat el diputat, i ha fet èmfasi en la necessitat de recuperar el Govern, que des del mes d'octubre passat està intervingut en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Missatge a la CUP

Notícies relacionades

Sobre les crides de la CUP a JxCat i ERC a desobeir l'Estat i a implementar la república, Maragall s'ha mostrat a favor de la desobediència, però ha cridat a aplicar-la amb "tàctica" i "intel·ligència" per evitar les conseqüències jurídiques.

Per una altra part, el diputat d'ERC ha coincidit amb la tesi de Joan Tardà, explicitada en un article publicat a EL PERIÓDICO, sobre la necessitat d'ampliar la base independentista. "Això no vol dir evangelitzar ni seduir, vol dir posar en pràctica un principi de governar per al país, per a tothom, i això inclou gent que no veu clar el procés independentista", ha destacat.