El PP utilitza el cas del Gabriel en favor de la presó permanent revisable

La troballa del cadàver del nen incrementa la pressió sobre les forces polítiques partidàries de derogar la polèmica pena

PP i Cs reafirmen la seva intenció d'endurir la condemna però sense el suport dels socialistes les seves iniciatives decauran

zentauroepp42494294 almeria 13 03 18 funeral del ni o desaparecido gabriel cru180313104037

zentauroepp42494294 almeria  13 03 18  funeral del ni o desaparecido gabriel cru180313104037
zentauroepp42494199 almeria  13 03 18  funeral del ni o desaparecido gabriel cru180313103257

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La troballa del cadàver del nen d’Almeria desaparegut fa 12 dies i que ha mantingut tot Espanya amb l’ai al cor, ha encès el debat polític sobre la presó permanent revisable, a tres dies que al Congrés es debatin dues esmenes de PP i Ciutadans que propugnen endurir la polèmica condemna, considerada pels seus detractors com una espècie de cadena perpètua encoberta.

A la mateixa capella ardent, a la Diputació d’Almeria, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va demanar ahir als partits polítics que han recolzat la derogació de la presó permanent revisable que «reflexionin» davant el debat que  dijous acollirà el Congrés sobre el tema, perquè es mantingui aquesta figura prevista al Codi Penal i que «caigui amb tota la força amb què ha de caure sobre persones com l’assassina de Gabriel Cruz».

El tràgic desenllaç del cas Gabriel ha fet incrementar la pressió sobre el PSOE, que va presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la presó permanent, perquè s’abstingui i d’aquesta forma tirin endavant les esmenes de la dreta. Així ho va demanar la setmana passada el pare de Diana Quer, que amb altres familiars de víctimes de fets violents ha iniciat contactes amb els partits per demanar-los que no retoquin el Codi Penal.

Notícies relacionades

Les seves demandes han caigut en sac foradat malgrat la commoció que ha recorregut Espanya després que es trobessin les restes de Gabriel al maleter de la seva madrastra. La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, va traslladar ahir el «més sentit condol» de tota la família socialista als familiars del Gabriel, però va confirmar que el seu grup votarà en contra de les esmenes de PP i Cs, informa Juan Ruiz Sierra.

Podem, els dirigents dels quals es van reunir amb els pares de Diana Quer, també van reafirmar el seu rebuig a la condemna. La portaveu morada, Irene Montoro, va argumentar que després d’un crim d’aquesta naturalesa toca «ser capaç de transformar el dolor en solucions eficaces i la presó permanent revisable no ho és».