Sánchez: "El problema no és el català; és l'adoctrinament a l'escola"

El líder del PSOE acusa Rajoy de ser "un conductor adormit al volant d'un país"

Pedro Sánchez, dilluns a la seu del PSOE. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha argumentat aquest dimarts que si hi ha problemes en l'educació de Catalunya no és pel sistema d'immersió lingüística, sinó per la ideologia que imposen alguns professors. “El problema no són les llengües, sinó les paraules que s'utilitzen per a les llengües com un factor de divisió”, ha dit a Tele 5 el líder socialista.

“El problema no és la llengua catalana; és l'adoctrinament que s'està donant a Catalunya en alguns centres educatius”, ha afegit, en referència a l'anunci del Govern que estudia recórrer a l'article 155 de la Constitució perquè el castellà sigui vehicular a les escoles públiques de la comunitat autònoma. La iniciativa, no concretada de moment, ha posat de manifest les diferents sensibilitats del PSOE en aquest assumpte. Mentre presidents com el castellanomanxec Emiliano García-Page i l'aragonès Javier Lambán critiquen el sistema d'immersió lingüística, Sánchez el recolza.  

“Estem en una situació completament irracional a Catalunya”, ha continuat el secretari general del PSOE després que el president del Parlament, Roger Torrentproposés la investidura com a president de Jordi Sànchez, líder de l'ANC, en presó preventiva per un presumpte delicte de sedició. “La candidatura de Jordi Sànchez ofereix les mateixes sortides que la de Carles Puigdemont. Cap. Zero. L'independentisme està renunciant a governar. Està en la cerimònia de jugar a elegir un president”, ha sostingut.

La qüestió de confiança

Notícies relacionades

Un dia després d'anunciar que exigiria una qüestió de confiança a Mariano Rajoy si no aconsegueix aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, Sánchez s'ha esforçat a descriure el cap de l'Executiu com un indolent que només pretén conservar el poder. El líder del PP, ha dit el cap de l'oposició, és “un conductor adormit al volant d'un país”, un “president que es bunkeritza”, i que té un únic projecte polític: “viure a la Moncloa i no fer res”.

A diferència de la moció de censura, la moció de confiança és una prerrogativa del cap de l'Executiu, que es pot sotmetre a aquest instrument quan així ho desitgi. Si la majoria simple dels diputats recolza el president es considera que aquest té la confiança del Congrés. Si no és així, ha de presentar la dimissió.