La justícia torna a condemnar Pablo Hasel

L'Audiència Nacional li imposa dos anys de presó per alabar a Twitter ETA i els Grapo

"Mai claudicaré. Mai, feixistes de merda", reacciona el raper

pablo hasl relata su detencin e impresiones 09

pablo hasl relata su detencin e impresiones 09

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys i un dia de presó el raper Pablo Hasel per alabar a Twitter ETA i els Grapo. Va dir que els seus membres són per a ell "exemples de resistència" i va injuriar la Corona i les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Hasel, que en realitat es diu Pablo Rivadulla, també ha sigut condemnat a pagar una multa de 24.300 euros, i com que ja va ser condemnat a dos anys de presó el 2014, podria ingressar a la presó si el Tribunal Suprem confirma aquesta ultima sentència. 

Notícies relacionades

El raper ha reaccionat immediatament a les xarxes socials al tenir notícia del contingut de la sentència: "M'han condemnat a dos anys i un altre de pena multa, és a dir, tres anys. Se sumen als dos que ja tinc per cançons contra el règim. Passaré cinc anys pres per delictes d'opinió, però mai claudicaré. Mai, feixistes de merda".

El ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ha declarat: "La sentència demostra que la justícia funciona. Cada cas té les consideracions pròpies del cas". Sobre l'absolució de la tuitera Cassandra pels seus tuits sobre Carrero Blanco, ha dit: "El que hem de fer és respectar i acatar la sentència".