ELECCIONS AL SECRETARIAT NACIONAL

Tres candidats es postulen per liderar l'ANC

El cap de comunicació de l'entitat, el president del CIEMEN i el vicepresident del Cercle Català de Negocis pugnaran per dirigir l'organització

L'ANC considera que la renúncia de Puigdemont "no era el que milers de catalans esperaven" i "deplora l'espectacle entre els partits"

jregue42315552 graf9248  barcelona  25 02 2018    el vicepresidente de la a180302140742

jregue42315552 graf9248 barcelona 25 02 2018 el vicepresidente de la a180302140742 / MARTA PEREZ

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Enmig de la convulsió política que envolta la investidura a la Presidència de la Generalitat, l’ANC va emetre ahir un comunicat en què considera que la renúncia de Carles Puigdemont «no era el que milers de catalans esperaven» i «deplora l’espectacle de les últimes setmanes entre els partits».

L’entitat sobiranista va aprovar diumenge el seu full de ruta amb l’afany de pressionar el futur Executiu perquè «implementi la llei de transitorietat» i posa ara en marxa la presentació de candidatures per ocupar els 77 seients del seu secretariat nacional. Els nous secretaris arribaran al càrrec per inaugurar una nova etapa decidida a marcar el rumb de l’independentisme i a vetllar perquè el Govern se cenyeixi als seus compromisos per tirar endavant  el procés.

Les trajectòries

El comandament de l’ANC es disputarà principalment entre l’actual cap de comunicació, Adrià Alsina; el president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN), David Fernàndez, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts de l’ANC.

Els tres candidats que pugnaran per liderar l’entitat presenten perfils molt diferents. Alsina és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. La seva trajectòria professional està marcada per la comunicació, ja que ha exercit com a consultor durant més de 10 anys en diferents organitzacions, entre elles el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). Va ser militant d’ERC i es va unir a l’ANC als seus inicis. Va assumir el seu càrrec el 2016 i, des d’aleshores, s’ha erigit com una persona reconeguda entre els voluntaris després de gestionar les campanyes dels últims Onze de Setembre.

Amb un perfil més polític Minoves es presenta a la votació. Va cursar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Ciències Polítiques a la UNED. Va entrar a ERC el 1986 i va ser dirigent del partit del 1996 al 2004 i del 2008 al 2011, ocupant diferents càrrecs centrats en moviments socials i cooperació. Va ser director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (2004-2006) i director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat (2006-2010). Va prendre part en el procés quan es va integrar en la secretaria tècnica del Pacte Nacional pel Referèndum i de la Taula per la Democràcia.

Notícies relacionades

Per una altra banda, Fernàndez és un empresari català titulat en Administració i Direcció d’Empreses i en Informàtica de Sistemes. S’ha dedicat principalment a la millora dels processos de fabricació i productivitat industrial. I va declarar com a testimoni en el judici pel 9-N com a voluntari per organitzar la consulta. 

La votació serà individualitzada, ja que els estatuts no permeten presentar-se en bloc amb llistes tancades. Cada postulant haurà de decidir si es presenta com a representant d’àmbit territorial (amb 52 secretaris) o nacional (25 càrrecs disponibles). El termini per ser candidat s’acaba el 9 de març i competiran oficialment el dissabte 17. Els socis votaran en les seves assemblees territorials.