PAS ENRERE

Les frases més destacades del discurs de Carles Puigdemont

L'expresident ha carregat contra el Rei, contra el "colonialisme" de l'Estat i ha reiterat: "No claudicaré"

Missatge de Carles Puigdemont des de Brussel·les en què renuncia de forma provisional a ser candidat a president. / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una mica més de 13 minuts ha durat el discurs de Carles Puigdemont en què ha anunciat la seva renúncia a intentar ser investit com a president de la Generalitat i ha assenyalat Jordi Sánchez com a successor. Aquestes són les frases més destacades de la seva intervenció.

Contra el Rei

-"Que el món conegui millor els abusos d'un règim que posa el seu cap d'Estat al capdavant d'una estratègia de perseguir els catalans, l'inefable i inoblidable 'a por ellos' encoratjat des d'una monarquia que ja ha deixat de representar per decisió pròpia tots els ciutadans".

Persistència

-"No ens rendirem, no abandonarem, no renunciarem mentre els arguments siguin la violència, la imposició, la por, la violació de drets fonamentals".

El 155

-"Les institucions dels catalans han sigut ocupades de manera il·legítima per qui no tenia cap autorització democràtica per fer-ho".

El Consell de la República

-"Els pròxims dies convocaré els membres del Parlament per impulsar la nova etapa i establir el Consell de la República perquè lideri el camí de la independència efectiva. Un Consell que ha d'estar en estreta col·laboració amb el Govern de l'interior [de Catalunya] per culminar el procés constituent".

Ofensiva jurídica internacional

- "Aquesta tarda, un equip d'advocats internacionals han presentat en nom meu una demanda contra l'Estat espanyol davant el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides per violació de la Declaració Universal dels Drets Humans i de la Carta dels Drets Civils i Polítics".

"Passar a l'acció"

- "Ha arribat l'hora de passar a l'acció perquè els abusos de l'Estat no quedin impunes. Els catalans mereixem ser tractats amb dignitat. Cap poble que ha mantingut la defensa de la dignitat ha perdut mai".

La renúncia "provisional"

- "Avui he informat el president del Parlament que, de manera provisional, no presento la meva candidatura a ser investit president de la Generalitat i li he demanat al més ràpidament possible la ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris per procedir a l'elecció d'un nou candidat a ser investit com a president del Govern autonòmic. Junts per Catalunya proposarà Jordi Sànchez".

La justificació

- "En les actuals condicions, aquesta (la seva renúncia) és la manera perquè es pugui acordar un nou Govern al més ràpid possible, un Govern que respecti l'acord que les nostres institucions han de seguir governades per l'independentisme i no l'autoritarisme del 155. Cap motivació individual és indispensable per al nostre moviment, però al final del camí hi ha la vostra victòria.

La fi de l'"ocupació"

Notícies relacionades

- "Ara Madrid no tindrà cap excusa per mantenir l'ocupació de les nostres institucions o que imposi una visió colonialista del nostre futur. 

"Tornar com un home lliure"

- "Que tothom ho tingui clar: no claudicaré, no renunciaré, no em retiraré davant l'actuació il·legítima dels que han perdut a les urnes". "Tinc plena confiança que un dia, espero que ben aviat, podré tornar a Catalunya com un home lliure".