CATALUNYA

El Govern estarà atent al ple del Parlament i impugnarà tota resolució contrària a la llei

Catalá: el 155 es deixarà d'aplicar quan hi hagi un "Govern que exerceixi les seves funcions estatutàries"

Méndez de Vigo adverteix que si no hi ha un Govern "legalment constituït", el 155 "continuarà"

GRAF067  SEVILLA  27 11 2017 - El ministro de Justicia  Rafael Catala  tras la firma de un convenio de colaboracion con la consejera andaluza de Justicia e Interior  Rosa Aguilar  para proyectos de transformacion digital de la Justicia de Andalucia  EFE Jose Manuel Vidal

GRAF067 SEVILLA 27 11 2017 - El ministro de Justicia Rafael Catala tras la firma de un convenio de colaboracion con la consejera andaluza de Justicia e Interior Rosa Aguilar para proyectos de transformacion digital de la Justicia de Andalucia EFE Jose Manuel Vidal / Jose Manuel Vidal (Efe)

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat aquest dimecres que el Govern estarà "atent" al Ple d'aquest dijous al Parlament en què es votarà una resolució per reivindicar l'expresident Carles Puigdemont i ha avançat que l'Executiu impugnarà qualsevol resolució o acord contrari a la llei que "tingui conseqüències cap a tercers".

"Sí que estem, lògicament, molt atents a aquests ordres del dia, i sobretot quan una vegada més es dediquen al que no toca", ha admès a RNE. En la seva opinió, "un Parlament no està per restituir la legitimitat de ningú, està per aprovar normes, lleis i realitzar l'activitat política d'una comunitat autònoma".

"Si fan el que han de fer, ningú tindrà cap problema i ningú impugnarà res", ha assenyalat, abans d'advertir a la Cambra catalana que -si exerceix unes competències "per sobre del que té atribuït"- serà "obligació" del Govern recórrer-ho.

Sànchez i l'ombra del 155

Catalá també ha indicat que l'article 155 de la Constitució es deixarà d'aplicar a Catalunya quan hi hagi un "Govern que exerceixi les seves funcions estatutàries". "No és qüestió d'automatismes o de persones sinó de complir la llei i no ficar-se en històries", ha dit Catalá, que ha tornat ha assenyalar que Jordi Sànchez no és el candidat ideal perquè "persones que han fugit de la justícia o que són a la presó no estan en la millor situació per dirigir un Govern".

Notícies relacionades

"El 155 sorgeix com a conseqüència que el Govern de la Generalitat estava incomplint les seves obligacions. No és un tema de persones. És una qüestió que hi hagi un Executiu autonòmic que compleixi les lleis i atengui a l'interès general", ha dit. El ministre creu que "ningú que estigui privat de llibertat pot fer la seva feina; no té cap sentit".

En aquesta mateixa línia, el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ha insistit que una persona "investigada per delictes molt greus", com Jordi Sànchez, i que "no té la capacitat que té una altra persona" a causa de la seva situació judicial, "és difícil que pugui" ser investit president. El portaveu governamental ha avisat que si no hi ha un Govern "legalment constituït", el 155 "continuarà".