EL SAQUEIG D'UNA ENTITAT CULTURAL

Jordi Montull queda lliure després de 22 dies al pagar la fiança

El número dos de Millet va abonar ahir els 100.000 euros que li exigia el tribunal

L'expresident del Palau segueix pres, però està hospitalitzat a Terrassa

 

 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música i condemnat a set anys i mig de presó pel saqueig de l’entitat cultural, va quedar ahir en llibertat provisional després d’ingressar la fiança de 100.000 euros que li havia imposat l’Audiència de Barcelona per l’existència de risc de fuga. L’exdirectiu de l’entitat cultural va ingressar al centre penitenciari de Brians 1 el 5 de febrer passat i posteriorment va ser traslladat a Brians 2, de manera que ha passat entre reixes 22 dies.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, la defensa de Montull va fer efectiva a última hora del matí la fiança imposada pel tribunal. «Una vegada s’ha verificat l’ingrés, la sala ha procedit a dictar l’ordre de llibertat provisional», va detallar el TSJC, una decisió que va traslladar de seguida a la presó, motiu pel qual l’exdirectiu del Palau va poder abandonar ràpidament la presó de Brians.

Millet, el cas oposat

Pel que fa a Fè­lix Millet, condemnat a nou anys i vuit mesos de presó i que, com Mon­tull, ha presentat un recurs al Tribunal Suprem, no ha tingut la mateixa sort que el seu excompany. L’Audiència de Barcelona li va imposar una fiança de 400.000 euros que almenys fins ara no ha pogut abonar.

Notícies relacionades

Això sí, Millet no està ara empresonat a Brians. L’exdirigent de la institució musical continua tancat, però ingressat al pavelló penitenciari de l’hospital de Terrassa, on va ser ingressat arran d’una pneumònia.

Millet i Montull, «amb la necessària col·laboració de Gemma Mon­tull», van idear un entramat delictiu al voltant del Palau que els va permetre desviar i apoderar-se de més de 23 milions d’euros entre el 2000 i el 2009. Tots tres van moure fons per pagar despeses particulars, com ara obres a les seves vivendes o viatges a països exòtics. També van col·laborar en el cobrament de comissions il·legals per part de Convergència Democràtica de Catalunya a Ferrovial.