REVELACIÓ

La Guàrdia Civil nega que registrés l'avió de Guardiola a la recerca de Puigdemont

L'aeronau del tècnic ha sigut inspeccionada en dues ocasions: fa cinc dies i ahir, segons informa Catalunya Ràdio

L'institut armat assegura que només hi ha hagut un registre, que va ser rutinari i no per buscar l'expresident

zentauroepp41442756 soccer football   premier league   crystal palace vs manches180223091710

zentauroepp41442756 soccer football premier league crystal palace vs manches180223091710 / DAVID KLEIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha registrat en dues ocasions l'avió en què viatjava la família de Pep Guardiola a la recerca de Carles Puigdemont, segons informa aquest divendres Catalunya Ràdio. Fa cinc dies, a l'aeroport del Prat, agents de l'institut armat van entrar a la nau privada amb la qual tornaven els familiars de l'entrenador del Manchester City de veure un partit de l'equip anglès. Els guàrdies els van explicar que estaven buscant l'expresident, que és a Brussel·les des de fa quatre mesos i sobre qui pesa una ordre de detenció nacional per no comparèixer davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

La família de l'extècnic blaugrana va viure ahir de nou aquesta situació.

La Guàrdia Civil ho desmenteix 

Fonts de l'institut armat, però, desmenteixen la notícia de Catalunya Ràdio. Asseguren a aquest diari que el control de diumenge passat a la tarda va ser aleatori, "un més dels que es porten a terme a la terminal corporativa". Un agent va pujar a l'avió després que la família de Guardiola sortís de l'aeronau i va portar a terme la inspecció protocol·lària, que "en cap cas" era per buscar Puigdemont, subratllen aquestes mateixes fonts. 

Guardiola s'ha manifestat en nombroses ocasions a favor del procés independentista i ha denunciat recentment la "poca humanitat" d'Espanya respecte a Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn.

Notícies relacionades

Fonts policials han confirmat a EL PERIÓDICO que aquests registres es van produir, però els han emmarcat en les tasques rutinàries que realitza habitualment l'institut armat. Així mateix, han negat saber que a l'interior de la nau hi viatjava la família de Guardiola.

Segons aquestes fonts, la Guàrdia Civil va registrar ahir cinc avions privats a la terminal corporativa del Prat i en cap cas coneixien la identitat de les persones que volaven en cada un d'aquests aparells.