SENTÈNCIA POLÈMICA

Valtonyc afirma que demanarà justícia al Tribunal Europeu de Drets Humans

El raper condemnat a tres anys de presó defensa el seu dret a la llibertat d'expressió

zentauroepp37513445 mas periodico valtonyc180220152655

zentauroepp37513445 mas periodico valtonyc180220152655

1
Es llegeix en minuts

El raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, ha anunciat que recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans per demanar justícia sobre el seu cas després de la condemna de tres anys i mig de presó que ha confirmat el Tribunal Suprem aquest dimarts per injúries a la Corona i amenaces. 

Valtonyc, en declaracions a TV-3, ha explicat que "no espera res" de la justícia espanyola després de les dues sentència condemnatòries del Suprem i l'Audiència Nacional, ni tampoc del Tribunal Constitucional, davant el qual ha de recórrer abans d'arribar al tribunal d'Estrasburg. 

A preguntes del presentador, el raper ha afirmat que se sent "un pres polític", que es tracta d'un cas de "llibertat d'expressió, creació artística" i que "l'art no ha de tenir límits".

El TS va confirmar aquest dimarts la condemna de tres anys i mig de presó que l'Audiència Nacional va imposar a Arenas per delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d'algunes de les seves cançons.

Notícies relacionades

L'advocat d'Arenas, Juan Manuel Olarieta, ha assegurat que no s'esperaven la sentència ja que "no té ni cap ni peus". "És una autentica aberració, és l'assignatura pendent d'aquest país, la llibertat d'expressió", ha manifestat.

Segons la sentència ara ratificada, per la qual Arenas haurà d'ingressar a la presó, les cançons inclouen expressions en suport i alabança a les organitzacions terroristes Grapo, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el titular de la Corona i els seus familiars, i contra el president del Cercle Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces.