REACCIONS

#RapearNoEsDelito: allau de solidaritat amb Valtonyc per la seva condemna

Les xarxes s'omplen de missatges de suport al raper mallorquí

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas  el rapero  valtonyc  juzgad180221093933

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas el rapero valtonyc juzgad180221093933 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts

La decisió del Tribunal Suprem de ratificar la condemna de tres anys i mig de presó al raper mallorquí José Miguel Arenas Beltrán, més conegut pel seu nom artístic de Valtonyc, ha provocat una onada de solidaritat a les xarxes socials, on s'ha creat l'etiqueta #RapearNoEsDelito.

Entre les reaccions en contra de la condemna destaca l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha lamentat els "tristos i foscos temps" en els quals s'ha de reivindicar que "cantar sobre borbons lladres i matadors d'elefants és llibertat d'expressió". El líder de Podem, Pablo Iglesias, així com l'eurodiputat Miguel Urbán, també han fet referència a Iñaki Urdangarin, que, malgrat haver sigut condemnat a sis anys de presó, està en llibertat. 

Notícies relacionades

Menció especial mereixen els missatges publicats per la cupaire Anna Gabriel o l'expresident Carles Puigdemont. Així mateix, des de Barcelona en Comú es va anunciar la seva intenció de portar al ple municipal una moció de suport a Valtonyc i la llibertat d'expressió.

Fora de l'esfera política, el cas de Valtonyc també ha provocat reaccions, com la del periodista Jordi Évole o l'actor Juan Diego Botto: