Sánchez busca exhibir unitat en un acte amb González, Zapatero, Rubalcaba i Almunia

El líder del PSOE reunirà els seus predecessors per "visualitzar" que la pau interna "està recomposta"

Apunta que González està pendent de confirmar, però que espera que hi vagi

lainz41918338 madrid  05 02 2018  pol tica   pedro s nchez encabeza la reu180205115033

lainz41918338 madrid 05 02 2018 pol tica pedro s nchez encabeza la reu180205115033

1
Es llegeix en minuts

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha proposat ajuntar al març en un mateix acte a Madrid els seus predecessors Alfredo Pérez Rubalcaba, José Luis Rodríguez Zapatero, Joaquín Almunia i Felipe González, com a forma de "visualització que la unitat està recomposta", nou mesos després del 39è Congrés.

Sánchez ha explicat, en una entrevista a Antena 3, que el format de l'acte serà una "gran escola de govern", en el marc de la preparació de les eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2019.

Després d'apuntar que Felipe González està pendent de confirmar, però que espera que hi vagi, ha defensat la importància que tots aquells que han tingut responsabilitats de govern puguin "compartir la seva experiència amb aquells quadros que esperem que puguin governar el país en els pròxims anys". Alguns dels exlíders convocats, com l'expresident González, van recolzar Susana Díaz en les primàries.

Nou model de partit

Tres dies després que el Comitè Federal del PSOE aprovés el Reglament que adapta els seus Estatuts al nou model de partit que ell va abanderar en el del 39è Congrés, Sánchez ha destacat que les noves normes donen més poder de decisió als militants, alhora que garanteix una "direcció nacional forta".

El líder socialista, que ha donat per reconstruïda la "unitat trencada per haver-li donat la investidura a Rajoy", ha sostingut que, tenint en compte la paràlisi política que viu el país, el temps ha donat la raó als defensors delno és no que van advertir que l'abstenció no només era per investir un president, sinó que havia de "facilitar la governabilitat".

Notícies relacionades

Sánchez ha rebutjat entrar en la "pugna curtterminista" entre el PP i Cs per veure "qui retalla més, qui és més espanyol, i qui és més neoconservaor", i ha recalcat que ell aspira a ser president del Govern d'Espanya amb un projecte "progressista, europeista i modernitzador".

Sobre l'himne nacional interpretat per la cantant Marta Sánchezhimne nacional, ha reconegut la capacitat dels artistes per interpretar i crear, però ha defensat que aquest himne "no té lletra" i que "està bé com està", perquè "cadascú l'interioritzi i l'interpreti com vulgui".