ENTREVISTA

Pol Gise, l'autor del vídeo viral sobre la immersió lingüística: "Molta gent em diu que vaig aprendre castellà veient la tele"

L'ideòleg de l'"¿On cony he après castellà?" denuncia els insults i els atacs soferts per penjar vídeos en català

img 0745-1

img 0745-1

2
Es llegeix en minuts
Laura Puig

Pol Gise (Barcelona, 1992) va provocar ahir un terratrèmol a les xarxes socials amb el seu vídeo irònic sobre la immersió lingüística. Aquest actor, còmic i creador de continguts explica a EL PERIÓDICO com ha viscut la gran repercussió que ha tingut el seu desfogament davant l'última polèmica lingüística generada pels plans del Govern de Mariano Rajoy contra el model d'immersió de l'escola catalana.

-¿Per què vas decidir fer aquest vídeo?

-Perquè em molesta que es digui que a Catalunya no s'ensenya castellà a l'escola. Hi ha molta gent que s'ho creu, encara que no els culpo. Els que no han estudiat a Catalunya no ho saben i si les seves fonts d'informació diuen el mateix, entenc que algú s'ho pugui creure. A mi a vegades m'ha passat amb altres temes. Tot això em semblava absurd i per això vaig voler fer un vídeo irònic explicant que la realitat no és així. Perquè la gent es preguntés com pot ser que havent estudiat a Catalunya, sent el català la meva llengua materna i utilitzant en català en totes les relacions des que era petit, com pot ser que hagi après castellà tan ràpid... ¡No soc tan geni!

-¿Quina mena de comentaris has rebut?

-Molta gent m'ha dit que he après el castellà veient la tele. ¡Tant de bo fos tan fàcil! Així podria haver après anglès molt més ràpid, i veient anime ara parlaria japonès perfectament.

-¿I alguna crítica?

-M'han dit coses molt lletges i insults personals per haver fet aquest vídeo, però no els dono importància. De fet, ja m'insultaven abans perquè faig vídeos en català. A Instagram, he hagut d'obrir un altre compte (@polgisecat) per poder penjar els vídeos en català, perquè quan els penjava al primer (@polgise) rebia insults i atacs.

-Però també has rebut aplaudiments.

-Sí, Pablo Iglesias, Alberto Garzón i Albano Dante Fachin el van compartir. I vull destacar el comentari d'una andalusa que està estudiant a Barcelona que espera que amb el meu vídeo "quedi ben clar ja el tema" i es pregunta com no n'hem d'estar ben farts els catalans amb aquesta qüestió si ella ja ho està.

-El cert és que ha tingut una gran repercussió.

-Sí, em va rebentar Twitter, té més de 23.000 retuits i més de 645.000 visualitzacions. I a Facebook també ha superat el mig milió de visualitzacions. Ha sigut molt gran.

Notícies relacionades

-¿I ara què?

-Estic esperant a veure com evoluciona la cosa, però tinc al cap algun altre vídeo irònic. Vull mantenir una mica aquest to d'humor que tant ha agradat.