Vídeo viral sobre la immersió lingüística: "¿On cony he après a parlar castellà?"

Un jove actor català ironitza sobre l'aprenentatge de la llengua castellana a Catalunya

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"¿On cony he après a parlar castellà?". Aquesta és la pregunta que, irònicament, es fa un jove actor català en un vídeo penjat al seu compte de Twitter que s'està fent viral i que dona rèplica als plans del Govern de Mariano Rajoy contra el model d'immersió lingüístic de l'escola catalana.

Durant el seu missatge gravat, Pol Gise explica que és català, que viu a Catalunya i que ha anat a l'escola a Catalunya. Per això es declara estranyat de com ha pogut aprendre el castellà. Tan sorprès està, continua, que li va arribar a preguntar a la seva mare si el va apuntar a "classes clandestines" d'aquest idioma per poder aprendre'l, cosa que la seva mare va negar.

Notícies relacionades

"Calla, calla, calla, és que potser tot és mentida i si us ho creieu és perquè sou... perquè esteu desinformats", afegeix abans d'acomiadar-se amb un "adéu", que, aclareix, "és adiós en castellà": "A veure si es pensaran que els he insultat en català".

El vídeo ha sigut retuitejat, entre altres, per l'actor Toni Albà, l'exsecretari general de Podem, Albano Dante Fachin, i pel líder de Podem, Pablo Iglesias.