procés judicial per rebel·lió

PP i Cs exigeixen a Gabriel que doni la cara davant la justícia

Diversos dirigents d'aquests partits li reclamen que comparegui davant el Tribunal Suprem dimecres que ve

tecnicomadrid32996209 madrid 29 02 2016  politica rueda de prensa de la

tecnicomadrid32996209 madrid 29 02 2016 politica rueda de prensa de la

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'estratègia de defensa de la dirigent de la CUP Anna Gabriel ha provocat no poques reaccions en l'entorn polític, principalment entre els partits unionistes. Tant des del PP com des de Ciutadans (Cs) s'han afanyat a exigir que sigui quina sigui l'estratègia legal que segueixi, haurà de donar la cara davant la justícia espanyola. La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha advertit aquest diumenge que l'exdiputada, que ha marxat a Suïssa, tal com ha publicat aquest diumenge EL PERIÓDICO, "haurà de retre comptes per totes les seves irresponsabilitats", i ha assegurat que "davant la justícia espanyola es respon perquè no hi ha escapismes que valguin".

"Avui constatem que el modus operandi del senyor Puigdemont sembla que s'expandeix", ha assenyalat la dirigent popular en declaracions als periodistes en en un acte polític en relació amb l'estratègia de defensa de Gabriel, que ha de comparèixer davant el Suprem la setmana que ve. En aquesta cita, ha dit Levy, té l'oportunitat d'explicar "el que van fer", perquè al Parlament van ser "molt valents" i "es van creure amb tot el poder omnipresent", cosa que no passa quan compareixen davant els tribunals. "Davant la justícia espanyola es respon perquè no hi ha escapismes que valguin i tard o d'hora hauran de rendir comptes amb la justícia per les irresponsabilitats que van cometre", ha assegurat. 

Retre comptes o pròfuga

Notícies relacionades

De la mateixa manera, la diputada de Cs al Parlament Lorena Roldán espera que l'exdiputada es presenti a declarar davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena dimecres que ve i "rendeixi comptes davant la justícia", ja que, si no, "hi haurà un altre pròfug del procés". Per Roldán, "cadascú pot preparar la seva defensa com cregui convenient", però "el que sí que és cert és que la senyora Gabriel té una cita davant la justícia i, per tant, esperem que reti comptes com ho fa qualsevol altre ciutadà que està en aquesta situació".

"Si es confirma que no ve, tindrem un altre pròfug del procés, una altra persona que es creu que pel fet de ser política té uns privilegis que la resta de ciutadans no tenen", ha apuntat en declaracions als periodistes a Barcelona. Ha assenyalat, però, que Cs espera que "això no sigui així i que realment doni la cara davant la justícia i compleixi amb les seves obligacions com fem tots els ciutadans".