Anar al contingut

DEMANDA

Torrent busca empara al Tribunal Europeu de Drets Humans per investir Puigdemont

El president del Parlament presentarà una demanda de mesures cautelars per permetre a l'expresident presentar-se al debat

Daniel G. Sastre

Torrent busca empara al Tribunal Europeu de Drets Humans per investir Puigdemont

FERRAN SENDRA

El president del Parlament, Roger Torrent, presentarà una demanda de mesures cautelars davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) perquè es permeti a Carles Puigdemont presentar-se a la investidura.

La iniciativa forma part de les mesures que Torrent impulsarà per oferir a l'expresident les "garanties" que va demanar per poder afrontar la sessió sense ser detingut quan entri a Espanya.

Al seu compte de Twitter, el president de la Cambra ha assegurat que està disposat a anar "fins on faci falta per defensar la institució i els drets" de Puigdemont.

Les demandes davant el TEDH es presenten a títol individual. Per això, el president del Parlament demanarà als diputats de la Cambra que se sumin a la proposta.

La Cambra catalana també ha presentat les al·legacions davant el Tribunal Constitucional respecte a les mesures cautelars imposades per impedir la investidura a distància de Puigdemont.