09 jul 2020

Anar al contingut

Catalá recorda a Granados que les acusacions "s'han de provar"

El ministre de Justícia situa les possibles acusacions de l'expresident de Madrid en la seva estratègia de defensa

El Periódico

Abans de conèixer el contingut de la declaració de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, davant el jutge del cas Púnica, però davant la previsió que l'exdirigent regional del PP estiri la manta i impliqui Esperanza Aguirre en el finançament il·legal del PP, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha recordat que quan algú pretén inculpar un altre "s'ha de provar". "Si no es prova, no és més que un titular de premsa", ha afegit.

En una entrevista a primera hora a El programa de Ana Rosa', Catalá ha situat les possibles confessions de Granados en una "estratègia de defensa". "Qualsevol persona en un procés penal intenta minimitzar la seva condemna, col·laborant per exemple amb la justícia, però aquesta informació s'ha de provar, hi haurà d'haver una acreditació", ha manifestat. En llenguatge col·loquial, ha insistit que per estirar la manta "hi haurà d'haver alguna cosa", si no, "de poc servirà". 

El ministre de Justícia ha reconegut, d'altra banda, que al PP li generen "descrèdit" els casos de corrupció, però ha intentat minimitzar-ho a l'assenyalar que són "casos del passat" i que els seus responsables ja no formen part del partit. "Uns quants pocavergonyes no poden tacar el nom de moltes persones", ha reiterat.