EXDIPUTAT DE CIUTADANS

Jordi Cañas vol tornar a la política tras ser exculpat del frau a Hisenda

L'exdiputat creu que la seva reincorporació a Cs serveix de "exemple" per demostrar que es pot tornar pese a haver estat imputat

ac6

ac6

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

L'exportaveu de Ciutadans al Parlament català Jordi Cañas ha dit aquest divendres que vol tornar a la política després de quatre anys apartat a l'estar implicat en un cas de frau fiscal del qual finalment ha sigut absolt. Segons ell, la seva reincorporació a la formació taronja pot servir d'"exemple" per demostrar que és possible tornar a la política tot i haver estat imputat.

En una entrevista a la cadena COPE, que sempre va defensar la seva innocència, ha explicat que podria haver seguit en política però va decidir dimitir per complir amb el "codi ètic del partit": "Sempre hem exigit als altres la dimissió després d'un cas d'imputació per corrupció, aquest és el codi ètic; crec que ha de ser el marc de referència", ha assenyalat.

Va formar part de Cs des del seu inici

El que va ser portaveu de Cs al Parlament de Catalunya va formar part del partit des dels seus inicis el 2006 i va accedir a un càrrec de diputat electe el 2010 fins al 2014, quan va dimitir a l'assumir el seu cas el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els fets dels quals se'l va acusar i pels quals es va enfrontar a dos anys i mig de presó -un delicte de frau societari de fins a 430.000 euros en l'impost de Societats- es remuntaven al 2005. Finalment, ha sigut absolt.

"En aquesta vida s'han de tenir certs principis i, sobretot, intentar demostrar amb l'exemple que un és el que fa", ha recalcat Cañas, i ha afegit que, encara que la seva història hagi sigut "molt difícil i molt dura personalment", espera que "acabi bé i tingui un valor col·lectiu". "Crec que el meu possible retorn, que decidiran els companys, seria un final feliç i podria servir d'exemple", ha reiterat.

"Derrotar els independentistes"

Notícies relacionades

D'altra banda, sobre com ha viscut la situació del procés sobiranista a Catalunya durant els últims quatre anys, en què ha estat apartat de la política, Jordi Cañas ha assegurat que ho ha fet amb "enorme preocupació però alhora amb molta esperança".

Creu que els últims anys han "clarificat" la situació, i per això, segons ell, ja "ningú es pot enganyar". Així, ha subratllat que el que s'ha de fer és "derrotar" els independentistes: "Derrotar el nacionalisme, perquè és un virus que s'acaba encomanant al cos social, l'única manera de vèncer és derrotar-los, aguantar aquests últims moments i ser més ferms que mai", ha reiterat.