EL FUTUR DE CATALUNYA

Òmnium admet divisió en el sobiranisme i apel·la a la unitat

L'entitat crida a fer "un exercici d'autocrítica"

Òmnium exigeix la màxima unitat i generositat per arribar a la investidura. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Òmnium Cultural ha demanat aquest dissabte fer "un exercici d'autocrítica" i ha instat les parts a "no deixar-se espantar" per la força de l'Estat. El vicepresident de l'entitat ha reclamat als partits sobiranistes "màxima unitat i generositat" per poder garantir com més aviat millor la investidura, la formació de govern i la restitució de les institucions catalanes.

En una declaració d'Òmnium sobre el moment polític actual, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha exigit que les forces polítiques sobiranistes "assumeixin la responsabilitat que se'ls ha donat a les urnes", que "parlin clar a la ciutadania" i "expliquin amb màxima transparència" quines són les estratègies que pretenen seguir.

En la declaració, l'entitat afirma que "les negociacions entre els partits per a la investidura, greument condicionades per les amenaces del Govern espanyol i per la vulneració de drets dels diputats, empresonats o a l'exili, evidencien que existeixen diverses estratègies polítiques diferenciades sobre les metes que ha d'afrontar el sobiranisme en els pròxims anys i provoquen episodis desconcertants, com el viscut dimarts passat amb l'ajornament del ple d'investidura".

Notícies relacionades

Per això, ha demanat que es treballi des del sobiranisme a partir de les "legítimes estratègies de cada partit" per fixar uns "objectius mínims" que siguin àmpliament compartits i que permetin augmentar la base republicana.

"La societat catalana ha donat sobrades mostres de maduresa per poder entendre que davant un context polític complex i de repressió, les respostes polítiques també han de ser complexes, i que no hi ha solucions fàcils ni ràpides. En aquest sentit, Òmnium es troba en un procés de reflexió estratègica que pretén contribuir al necessari debat de futur que ha d'afrontar el sobiranisme", afegeix la nota.