CONSELL DE MINISTRES

El Govern central demana a Torrent que proposi "un nou candidat que no tingui comptes amb la Justícia"

"Creiem que no és bona la decisió de no prendre decisions", afirma

El Govern central vol que la Mesa del Parlamenti presenti un altre candidat. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha emplaçat la Mesa del Parlament i el seu president, Roger Torrent, a proposar "un nou candidat que no tingui comptes amb la Justícia". El també titular de Cultura, Educació i Esports l'ha instat a obrir una ronda de contactes amb tots els partits catalans per desbloquejar la situació, després de la decisió del Tribunal Constitucional i després dels missatges de Carles Puigdemont a Toni Comín.  

"Contrasta que a la mateixa hora Puigdemont feia una declaració exhortant la gent a seguir vulnerant la llei. Aquesta diferència entre l'actuació i el que pensa són molt eloqüents, són molt reveladores de la situació en què estem", ha valorat.

"El Govern creu que s'ha de buscar una solució dins de la llei", ha dit Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres, en què ha insistit que es proposi un candidat que pugui ser investit president, condició en la qual no està Puigdemont.

Notícies relacionades

"Puigdemont ha fugit d'Espanya. Un cop el TC ha dit que no val la investidura telemàtica o per delegació, només val la presencial. El senyor Puigdemont, si ve a Espanya, serà posat a disposició judicial i el jutge decidirà. Però jo tinc la impressió que no té previst tornar a Espanya, perquè ha llogat una casa a Waterloo", ha subratllat.

"El Govern vol demanar responsabilitat, seny, que torni la convivència. Que es deixi enrere una fase de desobediència sistemàtica, que es deixi enrere l'unilateralisme. Aquest camí no va enlloc, l'Estat de Dret triomfa", en la seva opinió. "Creiem que no és bona la decisió de no prendre decisions", ha sentenciat.