04 d’abr 2020

Anar al contingut

EL 'CAS PÚNICA'

El jutge imputa Villar Mir per suposades donacions a canvi de contractes públics

El cita per al pròxim 6 de febrer amb López Madrid per l'adjudicació de contractes de la conselleria que dirigia Granados

El jutge imputa Villar Mir per suposades donacions a canvi de contractes públics

FERNANDO VILLAR

El magistrat de l'Audiència Nacional Diego De Egea ha citat a declarar com a imputat per la trama Púnica l'expresident d'OHL Juan Miguel Villar Mir i l'empresari Javier López Madrid pel presumpte pagament de comissions a canvi de contractes d'obra pública. Les adjudicacions depenien de la Conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid, presidida llavors per Francisco Granados.

El jutge de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6 els cita a tots dos per al 6 de febrer pels delictes de prevaricació, malversació, frau, suborn, organització criminal, blanqueig de capitals, falsificació de documents mercantils i tràfic d'influències, d'acord amb la interlocutòria del jutge.

El magistrat adopta aquesta decisió després de l'última declaració prestada en seu judicial pel presumpte cervell de la trama, el constructor David Marjaliza, que va dir que tant ell com Granados i López Madrid es van repartir una comissió de 3,6 milions d'euros per l'adjudicació a una empresa de Marjaliza de tres obres del metro de Madrid.

De Egea explica en la seva resolució judicial que de les indagacions es dedueix que Granados, "abusant de la seva posició" al capdavant d'aquesta Conselleria va garantir un lot d'adjudicacions a favor de l'empresa Obrum, vinculada a Marjaliza, a canvi del pagament d'"importants comissions". En aquest concert també hi hauria participat López Madrid aportant les qualificacions precises que ostentava la mercantil Elsan, del grup Villar Mir, perquè l'empresa de Marjaliza es pogués presentar als concursos, que s'acomodarien a favor seu.