INCIDENTS AL PARC DE LA CIUTADELLA

Jordi Sànchez: "Els fets d'ahir al Parlament no ajuden a avançar"

El diputat de JxCat rebutja via Twitter les esbroncades a dirigents polítics "per més distants i crítics que siguin amb l'independentisme"

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170809101702

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170809101702 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de JxCat designat com a president del grup parlamentari, Jordi Sànchez, ha alertat des de la presó que els aldarulls d'aquest dimarts als voltants del Parlament "no ajuden a avançar ni a sumar com a país". Al compte oficial a Twitter de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que està en presó preventiva a Soto del Real, s'hi pot llegir un missatge contundent en què demana que "mai més" s'increpi "els representants del poble, per més distants i crítics que siguin amb l'independentisme".

Els incidents d'aquest dimarts, després de l'ajornament del ple d'investidura del president per part del president de la Cambra catalana, Roger Torrent (ERC), van desencadenar els incidents que van portar els independentistes, que havien sigut convocats a una mobilització per l'ANC, a saltar-se el cordó policial del parc de la Ciutadella i als enfrontaments amb agents dels Mossos d'Esquadra. 

Notícies relacionades

Sànchez, que recorda que els "valors" de la república que defensen "o són democràtics o no seran", es refereix en el seu missatge a les esbroncades i insults que van rebre diputats d'ERCCs, el PPC i els comuns quan van sortir del Parlament. Els socialistes havien sortit de la Cambra amb antelació. 

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i la diputada popular Andrea Levy van denunciar que se n'havien hagut d'anar amb escorta. "Fora feixistes del Parlament", "xusma" o "botifler" van ser algunes de les consignes que els van cridar els manifestants.