LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

La Fiscalia de Madrid demana absoldre el PP en l'esborrament dels ordinadors de Bárcenas

La institució, a favor d'aplicar la doctrina Botín a aquest cas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La Fiscalia de Madrid ha demanat l'absolució del PP i de la resta d'acusats en el cas de la destrucció dels ordinadors que l'extresorer popular Luis Bárcenas va utilitzar a la seu del partit. La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid Rosa María Freire va dictar el 30 de novembre l'obertura del judici oral contra la formació política, la seva tresorera Carmen Navarro, l'informàtic José Manuel Moreno i l'advocat de la formació Alberto Durán pels delictes de danys informàtics i d'encobriment.

Es dona la circumstància que l'extresorer es va retirar del procediment el setembre de l'any passat i que el Ministeri Públic ha sol·licitat el sobreseïment i l'arxivament de la causa en reiterades ocasions al entendre que els fets investigats no revesteixen rellevància penal.

Notícies relacionades

La jutge instructora va assenyalar en la resolució que va donar per acabada la instrucció, del 26 de juliol del 2016, que hi havia indicis clars que els documents de Bárcenas van ser eliminats "a consciència mitjançant el sistema d'esborrament més dràstic, el de sobreescriptura de 35 passades i ratllat fins a la seva destrucció física". 

En síntesi, la fiscalia entén que com que Bárcenas va desistir d'exercir l'acció penal per aquest fet, cosa que comporta la pèrdua de la seva condició d'acusació particular, les acusacions populars no tenen legitimació per demanar l'obertura de judici oral per un delicte de danys informàtics, en què no concorre interès general per protegir. És a dir, sol·licita que en aquest cas s'apliqui la doctrina Botíndoctrina Botín del Tribunal Suprem.