REACCIÓ

Puigdemont demanarà autorització judicial per assistir a la investidura

L'exconseller Rull assegura que el Govern intenta impedir per tots els mitjans que sigui president

El BOE publica l'acord del Constitucional per impedir un nomenament telemàtic

undefined39287571 barcelona  13 07 2017  ple parlament   carles puigdemont y j180128094131

undefined39287571 barcelona 13 07 2017 ple parlament carles puigdemont y j180128094131 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de Junts per Catalunya Josep Rull ha anunciat aquest diumenge que l'expresident Carles Puigdemont demanarà autorització judicial per assistir aquest dimarts al ple d'investidurainvestidura al Parlament.

L'exconseller ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio després que el Tribunal Constitucional hagi acordat avalar una investidura presencial de Puigdemont si hi ha autorització judicial prèvia.

Rull ha afirmat que el TC manté el ple vigent, encara que la intenció del Govern de Rajoy és que no es pugui investir Puigdemont "de cap manera". Segons Rull, la decisió de l'alt tribunal és "una bufetada" a Soraya Sáez de Santamaría.

Publicació al BOE

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest diumenge el text del Tribunal Constitucional en resposta a la impugnació de la resolució del president del Parlament de Catalunya per investir president autonòmic Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

El document, acordat aquest dissabte pel ple de l'organisme, acorda suspendre la sessió de dimarts que ve només si la investidura es pretén fer en absència del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont.

Advertència a la Mesa de la Cambra

La decisió, adoptada per unanimitat per tots els magistrats, i en absència d'Andrés Ollero, que no hi va participar per motius personals, al·ludeix expressament al president del Parlament, Roger Torrent, i als altres membres de la Mesa de la Cambra per les responsabilitats, "incloent-hi les penals", en què poden incórrer en cas de no acatar la suspensió i seguir endavant amb la investidura de l'expresident català sense els requisits exigits per la legalitat.