Lluís Puig i Clara Ponsatí renuncien al seu escó

D'aquesta manera, els dos exconsellers eviten que la Mesa del Parlament hagi de desobeir el Tribunal Constitucional

El motiu, diuen des de Junts per Catalunya, és assegurar la majoria independentista al Parlament. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Cultura Lluís Puig ha anunciat aquest diumenge que renuncia al seu escó al Parlament. A través d'un missatge a Twitter, el fins ara diputat de Junts per Catalunya ha afirmat que es tracta d'un "acte de dignitat pel país" i ha explicat que les també diputades Clara Ponsatí (JxCat) i Meritxell Serret (ERC) faran el mateix. No obstant això, fonts d'Esquerra no confirmen que Serret renunciï a l'acta de diputada ni que ho hagi de fer en els propers dies. De totes maneres, en un tuit posterior, Puig ha demanat disculpes per "parlar en nom d'altres grups parlamentaris". "Soc conscient que tot i les disculpes és difícil redreçar el que està dit", continua el missatge de l'exconseller de Cultura.

Notícies relacionades

Fonts de Junts per Catalunya han justificat la decisió en la necessitat d'"assegurar la majoria independentista" i han recordat que ni Puig ni Ponsatí van ser diputats en l'anterior legislatura. Els escrits de renúncia es presentaran demà dilluns al Parlament per tramitar les credencials i les actes dels nous diputats, que seran Sawla El Garbhi i Ferran Roquer.

Amb aquesta decisió, eviten posar en un compromís la Mesa del Parlament, a la qual havien sol·licitat el vot delegat. El Tribunal Constitucional, en l'acte que va dictar ahir, va suspendre la possibilitat del vot delegat des de l'estranger i va advertir el president de la Cambra i la resta de membres de la Mesa que si desobeïen la resolució podien incórrer en responsabilitats penals.