CAUSA PER REBEL·LIÓ

El Suprem no inclou "de moment" entre els seus imputats Trapero i Jové

Només accepta recollir les diligències sol·licitades per la fiscalia practicades per jutjats de Barcelona

Rebutja la proposta de Vox de reclamar al Sepblac informació sobre l'ANC i Òmnium Cultural

zentauroepp39880351 trapero180121182902

zentauroepp39880351 trapero180121182902 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit posposar "de moment" la seva decisió sobre si ha d'investigar l'excap dels Mossos Josep Lluís Trapero i el que era número dos d'Economia Josep Maria Jové en la causa per rebel·lió, sedició i malversació que instrueix contra 28 persones, entre elles els membres del Govern cessat amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. 

En una providència a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, el magistrat despatxa la petició de la fiscalia en aquest sentit, formulada el 22 de desembre, amb un "en el seu moment s'acordarà". El ministeri públic considerava que la incorporació de tots dos al procediment era "absolutament inexcusable" per la "necessària inescindibilitat" de les actuacions. Trapero és investigat per l'Audiència Nacional, on s'acaba de presentar un últim informe policial sobre l'actuació dels Mossos, i Jové també està imputat al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.

El que sí que acorda el jutge és recollir la diferent prova practicada en aquest jutjat català o el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que havia sol·licitat la fiscalia, excepte la part relativa a Francesc Esteve i Balaguer, secretari general de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat.

Sense proves de diner públic

Notícies relacionades

El magistrat tampoc accedeix a l'última petició de Vox en la causa, relativa a recollir informació al Servei de Prevenció del Blanqueig de Capitals (Sepblac) sobre un hipotètic blanqueig de capitals per part de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural.

El jutge sosté que la sol·licitud de l'acusació no aporta dades que fonamentin les sospites que els fons utilitzats per les associacions sobiranistes "tinguin l'origen en fons públics" per poder ser constitutius del delicte de malversació investigat. El Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona va autoritzar recentment la Guàrdia Civil a consultar el fitxer de l'organisme en relació amb els responsables de la consulta il·legal de l'1-O.