PER VULNERAR EL PRINCIPI DE NEUTRALITAT

La Junta Electoral sanciona amb 4.000 euros TV-3 i Catalunya Ràdio

L'òrgan penalitza la tele pública per la cobertura del concert pels presos sobiranistes i de la manifestació de Brussel·les

La multa a l'emissora radiofònica respon als dos editorials de la periodista Mònica Terribas del 28 i 30 de novembre

undefined40280936 monica terribas de catalunya radio   foto  ccma171130172856

undefined40280936 monica terribas de catalunya radio foto ccma171130172856

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les denúncies del PP pel tractament informatiu de dos actes promoguts pel moviment independentista, i per dos editorials als mitjans públics catalans, han donat lloc a quatre sancions: la Junta Electoral Provincial de Barcelona proposa multar TV-3 Catalunya Ràdio amb 4.000 euros en total (1.000 cada sanció) per considerar que han vulnerat els principis de neutralitat i pluralisme. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) recorrerà la decisió. 

La Junta Electoral de Barcelona desestima així les al·legacions que la CCMA havia presentat després que la Junta Electoral Central (JEC) ordenés l'obertura dels corresponents expedients sancionadors. En les seves resolucions d'aquest divendres, apunta que "resulta evident" que la Corporació "va infringir, si més no, un deure de l'atenció que li era exigible i el resultat del qual hauria d'haver previst i per tant ha de ser sancionada".

Una de les penalitzacions a la cadena de televisió té a veure amb la cobertura al TN Vespre del concert per la llibertat dels polítics i dirigents sobiranistes presosconcertllibertat presos. L'estadi Lluís Companys de Montjuïc va acollir el recital el passat 2 de desembre.

El motiu de l'altra amonestació a TV-3, i al canal 3/24, és el tractament de la manifestació independentista a Brussel·les Brussel·les del 7 de desembre, quan ja s'havia iniciat la campanya per a les eleccions del 21-D. Més de 45.000 persones van participar en la mobilització a la capital belga, en la qual van aclamar Carles Puigdemont i van reclamar l'atenció de les institucions comunitàries amb el lema 'Despierta Europa'.

600 euros per a la locutora 

Pel que fa a l'emissora radiofònica, la Junta Electoral de Barcelona proposa sancionar-la per els editorials de la conductora d''El matí de Catalunya Ràdio', Mònica Terribas, dels dies 28 i 30 de desembre. A més de les dues multes al mitjà, sanciona amb 300 euros en cada cas (600 en total) la periodista, ja que en les seves intervencions veu "intencionalitat". 

Notícies relacionades

Quan la JEC va acordar obrir expedient a la ràdio pública, va apuntar al "to partidista i electoralista" de la periodista, "obertament favorable a aquelles formacions polítiques que sostenen que existeix una repressió injusta sobre el Govern legítim de Catalunya". Els seus comentaris posaven l'emissora pública, va sostenir, "al servei" de les candidatures independentistes i en contra de la resta.

La periodista va qüestionar algunes de les decisions de la Junta Electoral com la fórmula amb la qual es va referir al president i consellers cessats o la prohibició de llaços grocs en espais públics.