CAP A LA INVESTIDURA

El desplegament d'Interior per evitar l'entrada de Puigdemont

El ministeri que dirigeix Zoido ha desplegat un centenar de guàrdies civils a Girona i la Policia Nacional al Parlament

polinacional

polinacional / Robin Townsend

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, afirmava aquest dimarts que el Govern intentarà per tots els mitjans que Carles Puigdemont no pugui tornar a Catalunya "ni en helicòpter, ni en vaixell ni al maleter d'un cotxe". Per aconseguir aquest objectiu, el ministeri ha posat en marxa un dispositiu especial per evitar que l'expresident passi la frontera i per detenir-lo així que posi els peus a Espanya.

Aquest desplegament, segons informa la Cadena SER, té com a punt fort Girona, on Interior ha desplegat un centenar d'agents de la Guàrdia Civil que es mantindran a la zona, en especial a la frontera, per evitar que Puigdemont, que ha insinuar que pot tornar a Catalunya per a la investidura, es pugui colar. Aquests efectius pertanyen al Grup de Reserva i de les unitats de seguretat ciutadana i provenen de Sevilla.

Notícies relacionades

Un altre punt on Interior ha focalitzat els seus reforços és el mateix Parlament. Als voltants de la Cambra catalana estan desplegats agents de la Policia Nacional, concretament de les unitats d'intervenció policial. L'emissora apunta que hi ha dues patrulles al matí i dues a la tarda.

A les fronteres entre Catalunya i França es manté un desplegament permanent que va començar fa mesos. On s'aprecia més la presència de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional és a la Jonquera.