PODEM

Pablo Iglesias, sobre Puigdemont: "És evident que no es pot ser president de Catalunya des de Brussel·les"

El secretari general de Podem creu que buscaran un altre candidat

pablo-iglesias

pablo-iglesias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, creu que Carles Puigdemont no pot ser president de Catalunya des de Brussel·les. "Crec que buscaran un altre president i que ja el tenen previst", ha assenyalat el líder de la formació morada, contestant així a les declaracions de l'expresident, que opina que es pot governar des de Brussel·les i no des de la presó.

Iglesias també opina que "tant a Puigdemont com a Rajoy se'ls ha de dir que és hora de començar a parlar dels problemes reals que té la gent. No podem tornar a tolerar que l'agenda social desaparegui del primer pla i que el tema principal sigui una absurda guerra de banderes. L'important són les coses de menjar", ha dit a la Cadena SER.

Després d'opinar que "hi ha molt pocavergonya que doblega el genoll davant el Rei, crida ¡visca Espanya! i es posa una polsera al canell, però després porta els seus diners a Suïssa o a Panamà", ha avançat que la llei d'impostos a la banca que registrarà al Congrés contempla elevar 10 punts l'impost de societats a les entitats financeres durant almenys cinc anys per recuperar part dels 40.000 milions d'euros que van rebre, segons ha assenyalat, les entitats financeres rescatades durant la crisi.

Les pensions i el PSOE

Segons el líder morat, amb aquest increment de l'impost de societats, que proposen fixar durant cinc anys, però amb possibilitat de prorrogar-lo, es podrien recaptar en aquest període de temps gairebé 6.000 milions d'euros. "Amb això gairebé podríem solucionar el problema de la dependència", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Encara que Iglesias i els seus han celebrat el "gir a l'esquerra" de Sánchez, també han assenyalat que es tracta d'una "còpia" de la seva proposta de les generals i, per això, ara han decidit avançar-se i registrar la seva iniciativa al Congrés, amb forma de llei, per a la qual donen per fet el suport del PSOE. "El PSOE ha dit que ens recolzarà, i els donem les gràcies. Per fi el PSOE fa alguna cosa d'esquerres", ha assegurat Iglesias.

Pel que fa al caràcter finalista que proposa el PSOE per costejar les pensions, Iglesias ha assegurat que el que s'ha de buscar no és això, sinó crear amb els diners recaptats amb l'impost una base d'ingressos que serveixin per finançar els serveis públics i les prestacions socials, des de les pensions fins a l'educació.