CONSTITUCIÓ DEL PARLAMENT

El misteri del novè vot en blanc

Un diputat constitucionalista ha evitat recolzar el candidat de Ciutadans a la presidència del Parlament

Espadaler, el PSC i el PP neguen que el parlamentari díscol estigui entre les seves respectives files

El misteri del novè vot en blanc

JOAN CORTADELLAS

Es llegeix en minuts

No hi ha hagut sorpresa i Roger Torrent ha sigut elegit president del Parlament amb els 65 vots de Junts per CatalunyaERC i la CUP. On sí que s'ha produït un resultat inesperat ha sigut a l'altre bloc, el constitucionalista. Els vuit diputats comuns, que ja havien anunciat que no recolzarien el candidat d'ERC ni el de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, han votat en blanc. Però hi ha hagut un novè vot en blanc que ningú sabia d'on havia sortit. Un vot que s'ha repetit en les dues votacions de la presidència del Parlament que, al ser amb vot secret en urna, ha generat el primer misteri de la investidura.

El PSC ha negat rotundament que aquest enigmàtic vot en blanc hagués sortit de les seves files, ja que tots els diputats han acatat la disciplina de recolzar el candidat del partit taronja. Des d'Units per Avançar, que té un acord electoral amb els socialistes que dona llibertat de vot a Ramon Espadaler, han volgut deixar clar que el díscol tampoc havia sigut l'exconseller d'Unió, que ho ha aclarit fins i tot a través de Twitter.

Et pot interesar

"Quan arribi el cas d'haver de votar de manera diferenciada del PSC (cosa que tard o d'hora passarà), no ho farem d'amagat, sinó obertament i explicant la raons", ha justificat Espadaler.

Totes les mirades s'han dirigit llavors al PPC, pensant que hauria sigut una manera simbòlica d'expressar el seu empipament amb Ciutadans al no haver-los cedit un diputat per poder formar grup parlamentari. Però fonts populars també han assegurat que ells no havien sigut. El que és clar és que algú menteix.