CORRUPCIÓ.CAT

Aquestes són totes les condemnes del 'cas Palau'

Detall de la sentència contra Millet, Montull, Osàcar i Convergència per l'espoli del Palau de la Música

fcasals38909761 millet contra170719174020

fcasals38909761 millet contra170719174020 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les condemnes que figuren a la sentència del cas Palaucas Palau:

-Fèlix Millet: 9 anys i 8 mesos de presó per delicte continuat de malversació i apropiació indeguda, en concurs amb un delicte continuat de falsificació en document mercantil comès per funcionari públic; delicte continuat de tràfic d'influències i un delicte de falsedat comptable, delicte de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública. A més, se'l condemna a una multa total de 4.120.540,17 euros.

-Jordi Montull: 7 anys i 6 mesos de presó per malversació de diner públic, en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per funcionari públic i un delicte de falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i un delicte contra la hisenda pública. A més, se'l condemna a una multa de 2.998.284,81 euros.

-Gemma Montull: 4 anys, 6 mesos i 22 dies de presó per un delicte continuat de malversació de diner públic i apropiació indeguda en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per funcionari públic i un delicte de falsedat comptable, delicte continuat de tràfic d'influències i delicte de blanqueig de capitals. A més, multa de 2.663.955,16 euros.

-Daniel Osàcar: 4 anys i 5 mesos de presó per un delicte continuat de tràfic d'influències, delicte de blanqueig de capitals en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil i un delicte de falsedat comptable. A més, multa de 3.796.555,40 euros.

-Raimon Bergós: 2 anys de presó i multa de 10 mesos amb una quota diària de 25 euros (7.500 euros) per un delicte de falsedat en document mercantil comès per particular; s'aplica atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Santiago Llopart: 1 any i 9 mesos de presó i 9 mesos de multa amb una quota diària de 10 euros (2.700 euros) per un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'aplica l'atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Miguel Giménez-Salinas: 8 mesos de presó i multa de 900 euros per un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'apliquen atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Juan Manuel Parra: 8 mesos de presó i multa de 900 euros per un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'apliquen atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Pedro Luis Rodríguez: 1 any i 9 mesos de presó i multa de 2.700 euros per un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'aplica atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Vicente Muñoz: 1 any i 9 mesos de presó i multa de 2.700 euros per un  delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'aplica atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Juan Antonio Menchén: 1 any i 9 mesos de presó i multa de 2.700 euros per un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular; s'aplica atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

-Edmundo Quintana: 8 mesos de presó, multa de la meitat de l'import defraudat (274.874,65 euros) per un delicte contra la ¿hisenda pública; s'aplica atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment.

Notícies relacionades

-CDC: Decomís dels beneficis obtinguts en la comissió de tràfic d'influències per valor de 6.676.105,58 euros. Per aquest mateix concepte, imposa a Millet el decomís de 2.804.716,29 euros, i a Montull, de 701.179,07 euros.

-Absolucions: la sentència també recull l'absolució de Marc Martí, Pedro Buenaventura, Juan Elizaga i Rosa Garicano.