CONDEMNA

Quatre mesos de presó per a la dona que va desitjar una "violació en grup" a Arrimadas

L'autora del missatge podrà eludir la pena si no delinqueix en dos anys i si segueix un curs sobre igualtat

L'acusada va admetre haver escrit al seu mur de Facebook el missatge contra la dirigent de Ciutadans

zentauroepp41299044 graf2039  barcelona  espa a   13 12 2017   la candidata de c171213115040

zentauroepp41299044 graf2039 barcelona espa a 13 12 2017 la candidata de c171213115040 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha condemnat a quatre mesos de presó la dona que va desitjar una "violació en grup" a Inés Arrimadas en un missatge al seu mur de Facebook per un delicte contra la integritat moral. La condemnada podrà eludir la pena privativa de llibertat si segueix un curs sobre igualtat.

A la sentència, dictada després d'un pacte entre les parts que ha evitat la celebració del judici, es recull l'admissió de culpa de l'acusada, que va reconèixer haver publicat al seu perfil el 3 de setembre, mentre mirava un debat a Tele 5 en què participava la dirigent de Ciutadans, el següent text: "Sé que em plouran crítiques de tots costats, sé que el que diré és masclista i tot el que es vulgui, però sentint Arrimadas al debat de T5 només li puc desitjar que quan surti aquesta nit la violin en grup perquè no es mereix una altra cosa aquesta gossa fastigosa".

Més tard, l'acusada va tornar a carregar contra Arrimadas en un altre missatge, en què també insultava altres participants en el debat televisiu: "Quin debat més bonic: la puta barata (en referència a Arrimadas), la maricona dolenta (Miquel Iceta), l'avortament del diable (Xavier García Albiol) i l'advocat defensor de terroristes d'Isis (Javier Nart) defensant que no es voti, és clar".

Condemna en suspens

Notícies relacionades

El jutge ha acordat deixar en suspens l'execució de la pena de quatre mesos de presó si en el termini de dos anys no delinqueix i participa activament en un curs de drets humans sobre igualtat i no discriminació de les persones, en particular per motius de gènere i ideològics. A més, també la condemna a quatre mesos d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i al pagament de les costes.

L'autora del missatge, després de l'enrenou generat pel seu missatge, va demanar disculpes a Arrimadas, però la dirigent de C's va decidir tirar endavant la denúncia, no només pels insults llançats contra la seva persona, "sinó per totes les dones que han sigut violades". A més, la dona va ser acomiadada de la seva feina a l'empresa Tinsa.