TERRORISME

França entrega a Espanya l'etarra que va matar Tomás y Valiente

Bienzobas ingressa a Soto del Real per aquesta i tres condemnes més

L'històric terrorista suma en total 260 anys de presó

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats franceses han entregat a Espanya l'històric dirigent d'ETA Jon Bienzobas àlies Karaka perquè acabi de complir les condemnes que acumula, entre elles la de 30 anys de presó per l'assassinat del jutge Francisco Tomás y Valiente quan era al seu despatx de la Universitat Autònoma de Madrid el febrer de 1996, segons informen fonts jurídiques.

L'etarra, que va ingressar aquest dimecres a la presó de Soto del Real, a Madrid, suma a més una altra condemna de l'Audiència Nacional del 2007 per l'assassinat del treballador d'Iberduero Rafael San Sebastián Flechoso a Getxo disset anys abans. Els fets van passar en una cafeteria de la localitat biscaïna quan Bienzobas hi va entrar i va disparar tres vegades contra San Sebastián amb un revòlver, en una de les ocasions a escassos centímetres del cap i li va provocar la mort a l'acte.

Notícies relacionades

També el 2007 va ser condemnat a 20 anys de presó amb altres membres del comando Madrid d'ETA pels delictes de tinença d'explosius i dipòsit d'armes de guerra que van cometre a l'amagar aquest material en un pis franc al carrer de Fleming de Madrid.

No obstant, la condemna més elevada de presó que va rebre el membre de la banda terrorista va ser de 186 anys de presó també aquell any per la seva participació en l'atemptat amb cotxe bomba comès el 15 de gener de 1994 a Madrid contra una furgoneta oficial de l'Exèrcit de l'Aire, en què viatjaven onze persones, a la intersecció del passeig de La Ermita del Santo i l'avinguda de Manzanares de Madrid. La bomba va fallar el seu objectiu però va causar nombrosos ferits i importants danys materials.