Anar al contingut

L'ACTUALITAT SOCIALISTA

Pérez Tapias deixa el PSOE

Rival de Sánchez en les primàries del 2014, va defensar al novembre un referèndum pactat per a Catalunya

Roger Pascual

José Antonio Pérez Tapia sha mostrat optimista amb els seus resultats, aquest matí, a lanar a votar al centre de Granada.

José Antonio Pérez Tapia sha mostrat optimista amb els seus resultats, aquest matí, a lanar a votar al centre de Granada. / Miguel Ángel Molina (EFE)

José Antonio Pérez Tapias deixa el PSOE. El que va ser rival de Pedro Sánchez en les primàries del 2014 ha anunciat a Twitter que abandona la militància.

"Reiniciant... Final d'etapa començament d'una altra. Sobre la meva baixa al PSOE. He escrit a Pedro Sánchez, a més de per felicitar-li el 2018 acabat d'estrenar, per comunicar-li la meva decisió, llargament pensada, de demanar la baixa al Partit. "Socialista" es diu de moltes maneres", ha tuitejat.

El 2014 va disputar les primàries del PSOE a Sánchez i Eduardo Madina, presentant-se com l'opció d'esquerres. La seva aposta va reunir el 15,08% dels vots, darrere del suport rebut per l'actual secretari general (48,67%).

Mesos després d'aquesta contesa, Pérez Tapias va dimitir com a portaveu d'Esquerra Socialista, degut a la crisi que va viure el corrent intern. Va continuar assistint a les reunions del Comitè Federal del PSOE, en què en algunes ocasions va manifestar discrepàncies amb les posicions de la direcció de Sánchez, encara que al final d'aquest mandat es va anar alineant amb el 'sanchisme', quan el secretari general va anar perdent els seus suports territorials.

En el Comitè Federal de l'1 d'octubre que va acabar amb la dimissió de Sánchez, després de perdre la votació per celebrar un Congrés exprés, Pérez Tapias va marxar abans que finalitzés, quan el que quedava de la direcció de Pedro Sánchez va intentar forçar una votació amb urna que molts, entre ells l'exdirigent d'Esquerra Socialista, van considerar "anòmala". "El partit està trencat", va afirmar a les portes de Ferraz.

El retorn del líder caigut

Després, es va sumar al moviment de les bases que demanaven la convocatòria del Congrés com més aviat millor i va recolzar aquestes plataformes, en actes en què van participar diputats del 'no' a Mariano Rajoy, i va continuar recolzant aquest sector del partit que donava suport al retorn de l'exsecretari general.

Els últims mesos havia reclamat a Sánchez "autocrítica" per la posició del PSOE en la qüestió catalana. Una queixa que li va exposar en una carta que li va enviar el mes de novembre passat, en què li va retreure que hagués "rebutjat la possibilitat d'un referèndum legal pactat" sobre la relació de Catalunya amb Espanya.

0 Comentaris
cargando