CONSULTA A TWITTER

La RAE proposa 'tabarnés' com a gentilici de Tabàrnia

L'acadèmia, a preguntes dels tuiters, també considera òptim 'tabarniense' o 'tabarniano', però no 'tabarnícola'

tabarnia

tabarnia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Real Academia de la Lengua Española (RAE) s'ha pronunciat respecte a un dels temes mediàtics d'aquest Nadal: Tabàrnia. Un territori, a mig camí entre la sàtira i la política, que pretén unir les províncies de Barcelona i Tarragona i separar-se de la Catalunya de Lleida i Girona. I ho ha fet en el seu camp de treball, concretament per aportar el seu hipotètic gentilici, que seria el de tabarnés.

L'acadèmia ha fet la proposta a petició d'un usuari de la xarxa social Twitter, que ha interpel·lat la institució a través del seu compte oficial. Citant casos similars com auvernés (d'Alvèrnia) o hibernés (d'Hibèrnia), la RAE també consideraria vàlids els gentilicis de tabarniense o tabarniano.

Notícies relacionades

L'aportació de la RAE ha generat un nodrit volum de comentaris i noves preguntes. En concret, un altre usuari a interpel·lat l'acadèmia sobre si tabarnícola es podria considerar també com un gentilici vàlid. I el compte oficial de Twitter de la institució ha contestat que "la terminació -ícola és molt poc freqüent en la formació de gentilicis". 

Per la seva banda, l'Institut d'Estudis Catalans, homòleg de la RAE en la llengua catalana, com que està tancat per vacances fins al 7 de gener, encara no s'ha pronunciat.