Reaccions

Tabàrnia: l'endemà

Des de samarretes de la selecció nacional fins a tuits de Gabriel Rufián o paròdies de formacions polítiques, les xarxes no han trigat ha reaccionar davant la idea de Tabàrnia

mapa-de-tabarnia

mapa-de-tabarnia

3
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Tabàrnia, aquesta idea de nova comunitat autònoma que aspira a unir Tarragona i Barcelona, va ser durant la festivitat de Sant Esteve trending topic a tot Espanyatrending topic. Els tuiters van inundar la xarxa de mapes del nou territori on arrasa Ciutadans, mems, propostes de samarretes per a una hipotètica selecció de futbol i altres. Altres, polítics de primera línia inclosos, van aprofitar la idea per a la reflexió política després de les eleccions del 21-D.

Paradoxalment, la idea de Tabàrnia va triomfar més fora dels dominis d'aquest territori que no intramurs, ja que si bé durant el 26 de desembre va ser trending topic a tot Espanyatrending topic, a la ciutat de Barcelona aquesta paraula baixa fins a la quarta posició, segons la pàgina web especialitzada a mesurar aquest tipus Trendinalia

Procedències a part, els usuaris de les xarxes socials s'han bolcat per edificar col·lectivament els nous símbols d'aquesta nova comunitat autònoma dins d'Espanya. Un d'ells ja ha dissenyat les samarretes de la selecció -no sabem si nacional- de futbol. La local amb la creu roja de Sant Jordi al mig del pit sobre fons blanc, símbol protagonista a l'ensenya de la ciutat de Barcelona, i la visitant amb els colors vermell i groc, del to de la bandera de la ciutat de Tarragona. 

Els professionals de l'humor i les notícies iròniques d'El Mundo Today li han dedicat un tuit en què fan una predicció del temps per a Tabàrnia: "El temps que tu imaginis al tancar els ulls".

Seguint la broma, fins i tot s'han creat comptes de Twitter parodiant actuals partits polítics segons la seva versió tabarnenca. Una de les més seguides és Junts per Tabàrnia (@JuntsXTabarnia), que ja acumula més de 2.500 seguidors i aconsegueix imitar amb força traça la tipografia i el logo de la llista de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya. Les ironies parodiant els càntics o eslògans del procés són una constant, com "Els carrers de Tabàrnia seran sempre nostres", "#HelpTabarina" o crides a cassolades per demanar un referèndum.

Junts per Tabàrnia no ha sigut l'única formació fake que ha sorgit després de la viralització de la idea d'aquest nou territori i és que Tabàrnia té un compte de la Generalitat de Tabàrnia (@GovernTabarnia), on es defineix com el "govern legítim i a l'exili", que ha traslladat la seva "seu social" al "bosc de Puigdemont". A Podem també li ha "sortit" un nou cercle, Podem Tabàrnia (@PodemosTabarnia), amb eslògans com "¡Ganemos Tabarnia! Guanyem Tabàrnia!".

Notícies relacionades

Els polítics de primera fila no han volgut mantenir-se al marge d'aquest fenomen viral i, mentre alguns l'aprofitaven per fer crítica de l'independentisme, altres s'han limitat a la sornegueria. La candidata més votada a Catalunya, que rep la majoria de suports dels dominis de Tabàrnia, Inés Arrimadas, ha volgut destacar "com de nerviosos s'han posat alguns".

Per la seva part, Gabriel Rufián també ha volgut ficar cullerada fent referència a un lema de l'Espanya franquista.