POSSIBLE DELICTE D'ODI

La fiscalia cita 13 professors pels suposats comentaris a fills de guàrdies civils després de l'1-O

Gairebé una vintena de famílies es van queixar davant l'ajuntament pel tracte a alumnes d'un institut de Sant Andreu de la Barca

zentauroepp11659593 29 10 2009 sant andreu de la barca los detenidos en la opera171004145301

zentauroepp11659593 29 10 2009 sant andreu de la barca los detenidos en la opera171004145301 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La fiscalia ha citat a declarar el director i 12 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) pels comentaris que suposadament alguns mestres del centre van fer a alumnes que són fills d'agents de la Guàrdia Civil, arran de les càrregues policials de l'1 d'octubre.

Segons han informat a Europa Press fonts judicials, està previst que la Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, els prengui declaració els dies 4, 5, 8 i 10 de gener per aclarir si algun d'ells va cometre un delicte d'odi i, si és així, la fiscalia presentaria després denúncia o querella contra ells davant el jutjat.

Arran de les càrregues de l'1-O, alguns alumnes es van mostrar molestos pels comentaris d'alguns professors, i un total de 18 famílies es van dirigir a l'ajuntament de la localitat per expressar el seu malestar pels comentaris.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va convocar per al 9 d'octubre una reunió amb la Direcció dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Ensenyament al Baix Llobregat i amb famílies que s'havien queixat pel tracte rebut per alumnes fills de guàrdies civils en aquest institut de la ciutat.

Manifestació de 200 alumnes

La reunió va arribar després de l'enrenou generat per la manifestació convocada pels mateixos alumnes a través de WhatsApp del dijous 5 d'octubre a les 8 del matí, en què 200 estudiants es van concentrar a les portes del centre per demanar respecte pels seus companys fills de guàrdies civils.

A les parets del centre educatiu, molt a prop de la caserna de la Guàrdia Civil, es van poder veure pintades en defensa de la Guàrdia Civil i proclames com ara Stop adoctrinament.

Segons fonts consultades per Europa Press, el dijous 5 d'octubre tres agents de la Guàrdia Civil de paisà, un dels quals membre de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'institut, van anar al centre i van parlar amb el director, la inspectora d'Ensenyament i el cap d'estudis per saber com estava la situació.

Convivència al Palau

Notícies relacionades

En un comunicat publicat a la web de l'institut, el claustre de professors va manifestar que "sempre ha vetllat per la perfecta convivència de la seva comunitat educativa".

"Afirmem el nostre més profund rebuig a algunes de les informacions publicades els últims dies en alguns mitjans de comunicació que qüestionen la pràctica professional dels docents del centre: la convivència al centre sempre ha estat i estarà garantida", afegia el claustre de professors.