Polèmica a Twitter

Ponsatí sosté que el 21-D no avala el desenvolupament de la República

L'exconsellera rep una allau de crítiques entre les files independentistes pel seu comentari a la xarxa social

zentauroepp41369833 el cap de llista de junts per catalunya  carles puigdemont  171219142146

zentauroepp41369833 el cap de llista de junts per catalunya carles puigdemont 171219142146 / Laura Pous

1
Es llegeix en minuts
El periódico

La número 3 per Barcelona de JxCatClara Ponsatí, ha aixecat una polseguera entre l'independentisme a l'expressar a través d'un tuit la idea que no es pot desenvolupar la República perquè el bloc sobiranista no ha arribat al 50% dels vots en les eleccions del 21-D. Ponsatí, exiliada a Bèlgica juntament amb Carles Puigdemont, va penjar el comentari al seu compte de Twitter dissabte a la tarda, però des d'aleshores no han parat d'aparèixer tuits en contra d'aquesta opinió.

Notícies relacionades

La reacció contrària ha sigut tan gran que Ponsatí ha hagut de precisar que simplement recollia l'opinió expressada en un article publicat al diari digital Vilaweb per Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton (EUA) i director del Grup de Recerca sobre Institucions i Política Econòmica (IPERG) de la Universitat de Barcelona.

Efectivament, Boix afirma: "Encara no hem sobrepassat el 50% dels vots i això ens obliga a ser honestos: la ratificació de la declaració no ha arribat encara", sentencia al seu article. De fet, l'exconsellera es va veure obligada a precisar la procedència del comentari en un tuit posterior per calmar els independentistes que van mostrar ahir el seu rebuig a aquesta opinió.