anàlisi del procés

Cuixart afirma que la majoria aclaparadora del sobiranisme demana "actuar amb generositat"

El president d'Òmnium Cultural difon una carta a les xarxes socials després de les eleccions al Parlament

abertran39286286 barcelona  12 07 2017  jordi cuixart  president  mnium cultu171114085209

abertran39286286 barcelona 12 07 2017 jordi cuixart president mnium cultu171114085209 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixat, que és a la presó de Soto del Real (Madrid), ha fet pública aquest diumenge una carta a través de les xarxes socials en què diu que "la majoria aclaparadora del sobiranisme demana actuar amb més generositat i sentit d'estat que mai". A l'escrit, datat el 21 de desembre i difós a través del compte de Twitter d'Òmnium, Cuixart assenyala que acaba de conèixer els resultats de les eleccions catalanes i que el seu primer pensament ha sigut per a "l'escola catalana", que fa forts els catalans, juntament amb la "democràcia i la cultura".

"Felicitem-nos una vegada més. Cada vegada que se'ns convoca, encara que sigui en unes circumstàncies del tot il·legítimes, el poble de Catalunya no falla mai", assenyala, en referència a la "participació rècord".

"No defallim en l'enfortiment dels grans consensos de país; units en la diversitat -afegeix-. Aquest 2018 commemorem els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, seny ordenador de la llengua catalana; la llengua d'acollida de milers de catalans vinguts de tot arreu: aquí no s'ha demanat mai cap renúncia, sinó tot el contrari, tota suma enriqueix, ens fa més lliures".

Punts forts de la societat catalana

Notícies relacionades

Cuixart subratlla que "estem vivint uns temps durs, molt durs", i emplaça la societat a fixar-se en el que, al seu entendre, són els punts forts de la societat catalana: "Model d'escola catalana, democràcia i cultura".

El president d'Òmnium Cultural acaba la carta demanant als "amics i amigues" que siguin forts i aprofitin aquests dies per estar amb la família. "Junts i amb la força de la tendresa i la il·lusió", afegeix, abans de dedicar un record "molt espacial" a la família d'Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, també empresonats. També dedica unes paraules a "aquells que són a l'exili, lluny dels éssers més estimats", i dona les gràcies "a tothom".