Puigdemont demana al Rei que comenci a "rectificar" en el seu missatge de Nadal

L'expresident demana que se le permeti tornar a Catalunya sense anar a la presó

“Si no es permet que jo sigui investit president, hi ha una greu anomalia en el sistema democràtic espanyol”. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

L'expresident deposat i candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que el rei Felip VI té una oportunitat de començar la "rectificació" en el missatge de Nadal que pronunciarà aquest diumenge. En una entrevista concedida a Reuters i recollida per Europa Press, el dirigent ha criticat que en el seu discurs del 3 d'octubre el Rei "es va equivocar greument perquè va preferir ser el monarca del 155 i del Govern espanyol, que no el cap d'Estat", per la qual cosa creu que va rebutjar formar part de la solució de la situació entre la Generalitat i l'Estat.

Notícies relacionades

"Va ser gairebé la mateixa monarquia qui s'ha autoexclòs d'una solució futura", ha retret. També ha sostingut que és una "contradicció" que pugui presentar-se a unes eleccions demanant la independència de Catalunya, guanyar-les i anar a la presó per complir el compromís electoral.

Puigdemont ha afirmat que està "preparat per defensar la institució i el mandat de les urnes dels catalans", i que per això és a Bèlgica, ja que creu que des de la presó no podria fer-ho. A més, ha defensat que si pogués tornar a Catalunya seria una bona notícia per a la democràcia espanyola perquè "es restituís la legalitat democràtica que el Govern espanyol ha interromput".