PPC

Albiol repta Arrimadas a prendre la iniciativa de formar govern a Catalunya

Carrizosa censura la petició del PP, "un partit que estarà al Grup Mixt"

zentauroepp41395040 madrid 22 12 2017  politica  mariano rajoy  preside el comit171223182132

zentauroepp41395040 madrid 22 12 2017 politica mariano rajoy preside el comit171223182132

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la clatellada electoral encara fresca en la memòria, el líder del PP catalàXavier García Albiol, ha tornat aquest dissabte a dirigir-se a Ciutadans, el partit que el 21-D va recollir gran part del vot antiindependentista, a través d'un missatge-trampa a Twitter en què el va reptar a prendre la iniciativa de formar Govern.

Si divendres va retreure "l'obsessió de C's i companyia d'enfonsar el PP per guanyar, en lloc de sumar", avui ha escrit: "Passats dos dies de la jornada electoral crec que Ciutadans té l'obligació de reivindicar el dret a governar Catalunya com a llista més votada. Si tots volem cicatritzar les ferides del procés, comencem per respectar les normes democràtiques".

I es tracta d'un missatge-trampa perquè el popular, igual que tothom, és molt conscient que el partit taronja té molt difícil, per no dir impossible, aglutinar al seu voltant una majoria suficient per prendre el comandament de la Generalitat. El número dos de la llista de Ciutadans i responsable de l'àrea d'administracions públiques de la formació, Carlos Carrizosa, es va regirar contra Albiol poc després recordant-li els exigus resultats obtinguts a les urnes: "És sorprenent que un partit que estarà al Grup Mixt ens digui què hem de fer o quines reunions hem de mantenir".

A l'expectativa

La força que lidera Inés Arrimadas, que va vèncer als comicis amb el 25,37% dels vots, està a l'expectativa dels passos que facin els independentistes, que compten amb majoria absoluta al Parlament però tenen els líders en presó preventiva o a Brussel·les, abans de decidir quin camí emprendre.

Notícies relacionades

Per a Carrizosa, és "evident que un president fugat de la justícia no pot prendre possessió del seu càrrec, ni exercir el càrrec de president de la Generalitat". "Deixem-nos d'un món paral·lel o continuar amb el 'matrix' que aquí tot és normal. (...) Caldrà veure com queden les majories al Parlament, perquè no la tenen precisament folgada", va afegir en declaracions als mitjans.

El dirigent de Ciutadans també va destacar les divergències entre els partits del bloc secessionista i va posar en dubte que les converses entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP puguin fructificar perquè, en la seva opinió, "el projecte independentista ha demostrat que ha retrocedit i no està cohesionat".