decisió compromesa

L'advocat de Puigdemont: "L'única opció per investir-lo és que torni, però el detindran"

Alonso-Cuevillas afirma que l'expresident ha de valorar si "val la pena" tornar o seguir a Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha descartat que pugui ser investit des de Brussel·les. Ha explicat que només es pot recollir l'acta de diputat a distància, però no participar en els debats parlamentaris, incloent-hi la investidura. "L'única opció que té Puigdemont és tornar", ha afegit. Però si torna, serà detingut i empresonat incondicionalment, segons ha explicat a Catalunya Ràdio i RAC-1. 

Notícies relacionades

Alonso-Cuevillas ha opinat que Puigdemont haurà de valorar si "val la pena" tornar per acabar a la presó o pot fer la seva feina des de fora. "És una decisió política", ha considerat. L'advocat ha explicat, a més, que la decisió d'anar a Brussel·les, vista en retrospectiva, "va ser encertada", perquè li ha permès evitar la presó, fer campanya, quedar com a segona força el 21-D i internacionalitzar el conflicte. 

Ha apuntat que el mateix Puigdemont ha dit que està disposat a tornar per ser investit, però que, segons la seva opinió, "ho han de valorar molt", perquè en el moment que vingui serà detingut. Després que el Suprem hagi ampliat la investigació a altres dirigents polítics, Alonso-Cuevillas ha constatat que "no hi ha gens de ganes d'afluixar". El lletrat ha contraposat la decisió del Tribunal Suprem (TS) de deixar per al 4 de gener el recurs de l'expresident Oriol Junqueras contra la seva presó preventiva i la rapidesa que, segos la seva opinió, sí que hi ha hagut per ampliar els investigats per rebel·lió. Ha contraposat aquests terminis amb el fet que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi acordat, abans del Nadal, ampliar la investigació per un possible delicte de rebel·lió en el procés independentista a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i altres polítics independentistes.