Eleccions 21-D

Antoni Castellà compara els "catalans de la tercera via" amb jueus pronazis

El número 6 d'ERC i portaveu de Demòcrates crida a "reflexionar" sobre la "tirania" citant un historiador especialitzat en l'Holocaust

zentauroepp41368832 graf4676  estremera  c a  de madrid   19 12 2017  el diputad171220105555

zentauroepp41368832 graf4676 estremera c a de madrid 19 12 2017 el diputad171220105555 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts

El número sis per Barcelona de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya i portaveu del partit Demòcrates, Antoni Castellà, s'ha dirigit als "catalans de la tercera via" comparant-los amb jueus de l'època de l'Alemanya nazi que van votar "tal com volien que ho fessin els líders nazis", perquè això els "vinculés de nou al sistema". "Una esperança que va ser en va", sentencia en un missatge a través del seu compte de Twitter.

El portaveu de Demòcrates compara el vot per opcions intermèdies entre la independència i l'actual estat de les autonomies amb un gest de submisa lleialtat davant uns suposats opressors equiparats a genocides. 

Un Holocaust perpetrat pel règim nazi que va provocar la mort del voltant de sis milions de jueus, així com set milions de civils de l'antiga URSS, tres milions de presoners soviètics, gairebé dos milions de civils polonesos i al voltant d'un milió de morts més si hi sumem persones del poble gitano, persones amb discapacitats o civils serbis. Uns 19 milions de persones assassinades, segons dades del Museu memorial de l'Holocaust dels Estats Units.

Notícies relacionades

En un fil d'un parell de missatges, Castellà justifica aquesta referència citant l'historiador nord-americà Timothy D. Snyder, professor de la Universitat de Yale i membre del comitè de conscienciació del Museu memorial de l'Holocaust dels Estats Units. Castellà insta a "recordar" i "reflexionar" sobre les "lliçons que hem d'aprendre del segle XX".

Antoni Castellà se suma a una llarga llista de líders polítics que han utilitzat el símil de l'Alemanya nazi per referir-se a la qüestió sobiranista a Catalunya.