BALANÇ FINAL DE CAMPANYA

JxCat: "No hi pot haver pla b" a Puigdemont

La llista sobiranista avisa ERC que només acceptaran el president destituït

zentauroepp41331079 el cap de llista de jxcat  carles puigdemont  interv  des de171216125943

zentauroepp41331079 el cap de llista de jxcat carles puigdemont interv des de171216125943 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Junts per Catalunya tanca campanya amb una nova crítica, indirectament, a Esquerra Republicana i al seu candidat, Oriol Junqueras. Diversos membres de la candidatura han llegit un manifest en què insistentment s'ha apel·lat al vot a JxCat com la garantia del retorn del president cessat, Carles Puigdemont, i tot el Govern. "El retorn de la democràcia passa pel retorn de tot el Govern legítim, només Junts per Catalunya defensa el retorn del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i tots els consellers i conselleras", ha llegit la candidata Laura Borràs.

Negociació... però amb Puigdemont

El manifest, llegit a la plaça del Rei de Barcelona, ha fet una apel·lació al diàleg amb l'Estat, però novament exigint que només sigui Puigdemont qui protagonitzi aquesta negociació. "Governants de l'Estat, seieu a negociar, Catalunya estarà sempre esperant per asseure's a negociar", afirma el text. "Però exigim -afegeix- un diàleg entre iguals, entre Espanya i Catalunya, entre dos subjectes polítics, entre Rajoy i Puigdemont; si canvia el president el diàleg no és possible perquè guanya Rajoy; si no defensem el nostre president ¿Com construirem i defensarem la nostra república?", insisteix Junts per Catalunya.

Notícies relacionades

En un altre moment del manifest, es persisteix en la figura de Puigdemont: "Som la gent de la llista que feia cua l'1 d'octubre, i si llavors era referèndum o referèndum, ara, el 21 de desembre, és president o president". I s'assegura que "hi no pot haver pla b al president Puigdemont, perquè si no guanyem els independentistes guanya el tripartit del 155, i mai en tota la nostra història cap dels 130 presidents de la Generalitat ha sigut escollit per Madrid, sinó pels catalans".

El text finalitza reiterant la idea que "només la victòria del president Puigdemont és un resultat que el món entendrà. La victòria de qui representa la legitimitat històrica de les nostres institucions i de la nostra voluntat de ser".