SUCCÉS

Diversos encaputxats assalten el despatx a Madrid de l'exjutge Baltasar Garzón

"No s'han endut elo que hagin anat a buscar", ha deixat clar l'exjutge

Diverses persones encaputxades van entrar la matinada de dilluns al despatx de l’advocat i exjutge Baltasar Garzón. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Diverses persones encaputxades van entrar dilluns a la matinada al despatx de l'advocat i exjutge Baltasar Garzón, situat al districte madrileny del Retiro, presumptament per robar, tot i que encara no s'ha determinat si els lladres es van emportar documents o van fer còpies dels arxius dels ordinadors.

Segons ha assegurat el mateix Garzón a la cadena Ser, els lladres, que van accedir a l'immoble situat al número 87 de l'avinguda Menéndez Pelayo, eren "molt professionals" i van actuar "molt ràpid".

Baltasar Garzón ha indicat que la policia està analitzant les càmeres de seguretat de l'entrada i ha inspeccionat l'interior del despatx buscant proves, i ha llançat un missatge de tranquil·litat als seus clients.

"No s'han endut el que hagin vingut a buscar", ha deixat clar l'exjutge.

Expulsat de la carrera judicial

Notícies relacionades

Garzón, llicenciat en dret el 1979 per la Universitat de Sevilla, es va col·legiar com a exercent al Col·legi Oficial d'Advocats de la capital sevillana el març del 2012, un mes després que fos condemnat a una pena d'11 anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació comès a l'interceptar les converses que van mantenir a la presó els imputats de la trama Gürtel amb els seus advocats.

La condemna de la Sala Penal del Suprem li va suposar l'expulsió de la carrera judicial, en què havia destacat per la seva instrucció en diversos assumptes relacionats amb el terrorisme d'ETA i la guerra bruta, així com pel procés a l'exdictador xilè Augusto Pinochet