CAMPANYA DEL PSC

Borrell alerta sobre insistir en la independència: "Arribarem a les mans"

Assegura no tenir res en contra dels que creuen en la secessió "encara que sembli el llop ferotge"

zentauroepp41356491 graf4411  badalona  barcelona   espa a   18 12 2017   el exp171219121300

zentauroepp41356491 graf4411 badalona barcelona espa a 18 12 2017 el exp171219121300 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts

L'expresident del Parlament Europeu i exministre socialista Josep Borrell ha advertit aquest dimarts sobre el risc que creu que suposa insistir en la independència de Catalunya i en la República.

"Continuar picant pedra, elegir un Govern amb la mateixa cantarella de 'som una república i farem una república' és donar-se cops de cap contra la paret: l'economia s'acabarà trencant i arribarà un dia que arribarem a les mans", ha afirmat a Lleida en un acte amb empresaris de suport al candidat socialista en les eleccions al Parlament per aquesta demarcació, Òscar Ordeig.

"Encara que sembli el llop ferotge de l'independentisme, no tinc res contra les persones que volen que Catalunya es converteixi en un estat independent, però no soc de l'opinió que la millor solució sigui convertir-se en un nou estat", començant pels costos d'aquesta transició, ha valorat, abans d'anunciar que aquesta pot ser l'última campanya en què participi. "Em vaig fent gran i ja és hora d'anar-se retirant una mica", ha explicat.

"Desinfectar la ferida", no Catalunya

Borrell també s'ha referit a la polèmica per la seva afirmació que s'ha de desinfectar la ferida que ha provocat el procés sobiranista a Catalunya: "Jo no he dit que calgui desinfectar Catalunya, el que s'ha de desinfectar és la ferida que té. Si no la netegem, tindrà efectes dramàtics".

"La frase s'ha manipulat: no vaig dir que calia desinfectar els catalans", ha puntualitzat el socialista.

Notícies relacionades

Borrell ha assegurat que si a Catalunya no guanya l'independentisme es viurà una segona transició i ha considerat que cal "immensa intel·ligència, immensa cintura, capacitat de crear empatia", ja que si els dirigents s'instal·len en l'antipatia i se salten la llei el problema no es resol.

També ha afirmat que el que ha passat en els últims anys a Catalunya no ha sigut positiu: "Els resultats estan sobre la taula, no són bons des de cap punt de vista, Catalunya no ha guanyat la independència i ha perdut gran part de la seva autonomia. La recuperarà, però l'ha perdut".