POSSIBLE SANCIÓ

Presons obre expedient a Junqueras i Sànchez per gravar àudios per a la campanya

Tots dos van gravar missatges que van ser difosos als mítings centrals de les seves respectives candidatures

Junqueras, expedientat a la presó per una entrevista a Rac.1 / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Institucions Penitenciàries ha obert expedient informatiu a l'exvicepresident del Govern i candidat d'ERC, Oriol Junqueras, i a l'exlíder de l'ANC i número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, abans de decidir si els sanciona per saltar-se les normes internes per difondre àudios des dels centres penitenciaris d'Estremera i Soto del Real per participar en la campanya de les eleccions catalanes del 21 de desembre.

Així ho ha confirmat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a preguntes de la premsa, després de presentar una campanya amb consells sobre com actuar en cas d'una amenaça per atemptat terrorista. "Quan es tramiti tot l'expedient i siguin escoltades aquestes persones, es resoldrà conforme a dret per part de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries", ha assenyalat.

Fonts penitenciàries citades per l'agència Europa Press han explicat que les sancions poden comportar restriccions d'activitat, així com d'hores d'esbarjo al pati dels centres penitenciaris on hi ha Junqueras, líder d'ERC, i Sànchez, que concorre a les eleccions en la candidatura JuntsxCat, encapçalada per expresident Carles Puigdemont.

Aquestes fonts han explicat que els interns tenen limitat l'ús de les seves comunicacions amb l'exterior per tractar assumptes relacionats amb la seva vida familiar o per preparar la seva defensa. A més, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va rebutjar la petició de Sànchez de poder sortir de la presó per participar en la campanya electoral.

Sense comunicació

Segons va denunciar dissabte la cap de campanya i candidata de Junts per Calunya, Elsa Artadi, l'exlíder de l'ANC ja està patint represàlies per haver gravat un missatge electoral des de Soto del Real que va ser emès durant el míting central de la candidatura divendres passat. "Quan va començar el míting a Barcelona, els funcionaris van entrar a la seva cel·la, la van registrar, el van registrar personalment i també les cel·les contigües, fins a dos quarts de dues de la matinada, per buscar un mòbil que no té perquè no fa coses il·legals", va explicar Artadi, que aquest mateix dilluns ha assegurat que Sànchez no es pot comunicar "ni amb la seva família".

Notícies relacionades

Junqueras també va aconseguir gravar un missatge a la presó d'Estremera que va ser difós en l'acte dels republicans de dissabte passat a Barcelona.

A més, el candidat d'ERC ha gravat una breu entrevista amb RAC-1 que ha sigut emesa aquest mateix matí.