MÍTING DEL PSC

Borrell: "Abans de cosir les ferides s'han de desinfectar"

L'exministre socialista replica la petició d'indult per als presos independentistes anunciada per Iceta

Declaracions de l’exministre socialista Josep Borrell, en l’acte de l’Hospitalet de Llobregat. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'exministre socialista Josep Borrell ha defensat la necessitat de "desinfectar" les ferides causades pels dirigents independentistes amb la celebració del referèndum i la declaració unilateral (DUI). "Tu ets molt bona persona i els perdonaries de seguida, però l'han feta molt grossa. Abans de cosir les ferides s'han de desinfectar, si no, es podreixen", ha indicat Borrell, durant un míting del PSC a l'Hospitalet de Llobregat, dirigint-se al candidat socialista a la Generalitat, Miquel Iceta. 

Iceta havia assegurat uns dies abans que, si fos president, demanaria l'indult dels presos sobiranistes si fossin condemnats amb l'objectiu d'afavorir la reconciliació, encara que després va matisar aquestes declaracions. Borrell ha indicat que és veritat que Catalunya és una societat ferida i que s'ha de sanar, però ha destacat que per a això "abans s'ha de passar molt bé el desinfectant".

El també expresident del Parlament europeu ha defensat que, després del 21 de desembre, farà falta molta "finezza" per treure Catalunya del "forat" actual. Si no, ha avisat, "les repercussions econòmiques seran molt greus" i, a la marxa de 3.000 empreses, la seguirà la destrucció de llocs de treball.

Crítiques a Junqueras

Borrell ha carregat contra l'exvicepresident Oriol Junqueras per haver dit a través de les xarxes socials que el 21 de desembre "es tracta d'escollir entre el bé i el mal": "Aquestes categories tel·lúriques són predemocràtiques". "¿Vostè s'adona de la tonteria que està dient?", ha exclamat l'exministre, que ha rebutjat que el republicà, en presó preventiva per la declaració unilateral d'independència del 27 d'octubre, sigui un "pres polític".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha reclamat que no es "banalitzi" el franquisme: "No em compareu el que està passant ara amb el franquisme per respecte a la gent que el va patir. Podem estar més o menys d'acord amb les decisions dels jutges, però en aquest país no hi ha presos polítics".

Borrell també ha carregat contra els mitjans de comunicació públics catalans per "bombardejar dia i nit" amb missatges "processistes": "Si jo només veiés TV-3, ¡potser fins i tot jo seria independentista!".