ENQUESTA POLÈMICA

El 21-D no hi haurà sondeig electoral a TV-3 i TVE

La cadena catalana es va negar a pagar la seva part de l'enquesta del 26-J, que va estar molt allunyada del resultat final

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha dues coses que no poden faltar en la cobertura televisiva de la jornada electoral per anar matant el temps a l'espera dels resultats: les anècdotes (monges votant i el hit parade dels vots nuls més divertits) i les enquestes a peu d'urna que es publiquen just un minut després de tancar els col·legis electorals. Una cosa que no es repetirà el 21-D, ja que no hi haurà sondeig a TV-3 i TVE.

Notícies relacionades

La FORTA ha decidit no contractar aquesta vegada el sondeig que encarregava en les cites electorals per a TVE i les cadenes autonòmiques. Els motius que s'addueixen són econòmics. Però a ningú se li escapa que aquesta decisió es pren en els primers comicis després del fiasco del 26-J del 2016. En aquella ocasió, el sondeig de Sigma Dos va estar molt lluny del resultat final ja que vaticinava el cèlebre sorpasso d'Units Podem al PSOE, i augurava entre 91 i 95 diputats a Pablo Iglesias, que es va acabar quedant en 71. El PP, per contra, va acabar amb una vintena d'escons més dels que li donava l'enquesta, que el situava entre 117 i 121.

Les crítiques generades van portar TV-3 a dir que es negava a pagar la seva part proporcional de l'enquesta, 42.000 dels 280.000 euros que va costar (i que, sumant-hi l'IVA, disparaven el cost fins als 340.000).