07 d’abr 2020

Anar al contingut

'CAS ITV'

La jutge rebutja el pacte entre Oriol Pujol i la fiscalia i l'envia a judici

La magistrada no accepta l'acord de conformitat perquè no està firmat per totes les parts

J. G. Albalat

La jutge rebutja el pacte entre Oriol Pujol i la fiscalia i l'envia a judici

FERRAN SENDRA

La jutge de l'Audiència de Barcelona ha rebutjat el pacte entre Oriol Pujol i la fiscalia i ha decidit enviar a judici els sis investigats pel 'cas ITV'. Segons han informat fonts judicials, la magistrada que presidirà el procés no ha admès l'acord de conformitat perquè no estava firmat per tots els acusats. El judici, que encara no té data, serà amb jurat.

El mes de setembre passat, Oriol Pujol va arribar a un pacte amb el ministeri públic pel qual acceptava una condemna de dos anys i sis mesos de presó i una multa de 55.000 euros. D'aquesta manera, reconeixia haver cobrat comissions a canvi d'utilitzar les seves influències per afavorir empresaris amics, així com haver participat en l'intent de manipular concursos d'adjudicació d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV).

L'exsecretari general de CDC es va acollir a l'acord ofert per la fiscalia, així com la seva dona, Anna Vidal, i els empresaris Ricard Puignou i Sergi Pastor. Per contra, l'ex alt càrrec de la Generalitat Josep Tous i l'empresari Sergi Alsina, amic d'Oriol Pujol, es van negar a acceptar les condicions del pacte.